Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ψηφίζω ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας! - Πρόσθεσε και εσύ την ψήφο σου εκφράζοντας την αντίθεσή σου στο εμπάργκο


Φέτος, ενόψει της νέας ψηφοφορίας στην ολομέλεια του ΟΗΕ, μπαίνοντας στον ιστότοπο www.cubavsbloqueo.cu/es μπορούμε «ψηφίζοντας» ηλεκτρονικά (κλικάρουμε το “VOTAR” μπαίνοντας στον ιστότοπο) να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο εμπάργκο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (ΕΜΠΑΡΓΚΟ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!

Η Ουάσιγκτον επέβαλε τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό εδώ και πάνω από μισόν αιώνα ως τιμωρία στον κουβανικό λαό που τόλμησε να αγωνιστεί για την εθνική του ανεξαρτησία και κήρυξε τον σοσιαλισμό στην «πίσω αυλή» της.

Παρόλο που επίσημα Κούβα και ΗΠΑ έχουν αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις από τις 17 Δεκεμβρίου 2014, δεν έχει γίνει καμία χειροπιαστή και ουσιαστική τροποποίηση του αποκλεισμού στην πράξη.

Επί 24 συναπτά έτη (από το 1992) η ολομέλεια του ΟΗΕ ψηφίζει με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της άρσης του αποκλεισμού κατά της Κούβας.

Αν και τα ψηφίσματα αυτά δεν είναι δεσμευτικά, στέλνουν καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία παραμένει απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο στην πολιτική της απέναντι στην Κούβα.

Ο αποκλεισμός αποτελεί κατάφωρη, μαζική και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κουβανών και είναι αντίθετος με το Διεθνές Δίκαιο.

Συνολικότερα ο αποκλεισμός επηρεάζει όλες τις πλευρές της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του κουβανικού λαού, περιορίζοντας τις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης της σοσιαλιστικής Κούβας.

Ζητούμε:
    -- Άμεση άρση του παράνομου και απάνθρωπου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα.

     --  Επιστροφή στη Δημοκρατία της Κούβας του εδάφους της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, που κατέχουν παράνομα οι ΗΠΑ.

       --   Αποζημίωση της Κούβας για τις οικονομικές επιπτώσεις των ανωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: