Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ετοιμάζουν νέο χαράτσι με την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων




Ο στόχος της (συγ)κυβέρνησης των κεφαλαιοκρατών είναι να εξαθλιώσει τους εργαζόμενους, να ξεκάνει τη λαϊκή οικογένεια. Για το σκοπό αυτό, οι εγκέφαλοι του υπουργείου οικονομικών  επεξεργάζονται διαρκώς διάφορα σενάρια, ανακαλύπτοντας νέους τρόπους για να πάρουν από την τσέπη του φτωχού ακόμα και τα κέρματα που απόμειναν (σε όσους απόμειναν κι αυτά), ή το ίδιο του το σπίτι, αν δεν μπορεί να πληρώσει.

Το νέο χαράτσι που ετοιμάζουν έρχεται με τη μορφή  της υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων «για φυσικές καταστροφές». Μια επιβάρυνση στον χρονιάτικο οικογενειακό προϋπολογισμό (σύμφωνα με την Καθημερινή) 100 με 150ευρώ!

Δεν φτάνουν οι δυσβάσταχτοι φόροι για όσους έχουν την ατυχία να αγόρασαν κάποτε, να έχτισαν ή ακόμα και να κληρονόμησαν ένα σπίτι. Δεν φτάνει το χαράτσι μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν είναι αρκετά όλα όσα έκαναν οι κυβερνήσεις που σώζουν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για να σκοτώσουν την οικοδομική δραστηριότητα, κάνοντας εφιάλτη το –κάποτε- όνειρο των εργαζομένων  για απόκτηση κατοικίας και κόλαση τη ζωή όσων την απόκτησαν.

Μετά από το βόλεμα των τραπεζών, μέσα από νομοσχέδια και ρυθμίσεις για την… «ελάφρυνση» των δανειοληπτών, έρχεται η ώρα να βολέψουν και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Γι’ αυτούς νοιάζονται οι κυβερνήσεις, γι’ αυτούς και όχι για τη λαϊκή κατοικία και τους κινδύνους που διατρέχει από τις «φυσικές καταστροφές». Η καταστροφή για τους εργαζόμενους και την όποια περιουσία τους συντελείται από τα αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης και των τραπεζών και όχι από «φυσικά φαινόμενα».

Τα χαράτσια τους δεν θα έχουν σταματημό. Ο μόνος που μπορεί να τα σταματήσει είναι ο λαός.

1 σχόλιο:

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Τους έπιασε τώρα τάχα ο πόνος για τις φυσικές καταστροφές !!
Έλιωσαν τον εργαζόμενο στην άδικη φορομπηξία και σταματημό δεν έχουν.
Οσο όμως ο κόσμος τους πληρώνει τα χαράτσια, τόσο αυτοί θα εφευρίσκουν καινούργια.