Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εγχειρίδιο κατασκευής παραδοσιακού ξυλόφουρνου με αργιλόχωμα και άλλα φυσικά υλικά, στην "e-βιβλιοθήκη Οικοδόμος"




Πρόκειται για ένα μικρό βιβλιαράκι με οδηγίες κατασκευής παραδοσιακού ξυλόφουρνου με βασικό δομικό υλικό το αργιλόχωμα. Στις σελίδες του υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες και περιγραφές, σχέδια  και σκίτσα, που παρουσιάζουν την προετοιμασία, τα υλικά (τις αναλογίες και τον τρόπο ανάμιξής τους), το χτίσιμο και το σοβάτισμα του φούρνου. Μια διαδικασία που με λίγη προσπάθεια μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει, αρκεί να «πιάνουν» τα χέρια του, να διαθέτει χώρο, όρεξη και προπαντός μεράκι.

Το εγχειρίδιο κατασκευής παραδοσιακού ξυλόφουρνου με βασικό υλικό το αργιλόχωμα δημιούργησε η συλλογικότητα «ΣΑΛΙΓΓΑΡΙ – Ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα για την απεξάρτηση από το μπετό» και είναι  βασισμένο «στην εμπειρία που απέκτησε η συλλογικότητα κτίζοντας φούρνους σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες και κινηματικούς χώρους» (τον σύνδεσμο μας έστειλε αναγνώστης του Οικοδόμου τον οποίο και ευχαριστούμε).

Aνεβάσαμε το εγχειρίδιο στην e-βιβλιοθήκη Οικοδόμος σε μορφή αρχείου  pdf, έτσι που ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να το διαβάσει, να το κατεβάσει στον υπολογιστή του, να το εκτυπώσει και να βάλει μπρος. Εμείς ευχόμαστε καλή δύναμη και καλά ψησίματα!



Σημείωση: ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στους αναγνώστες μας δυο ακόμα σχετικές αναρτήσεις του Οικοδόμου:



Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη 2013.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραιος ο ξυλοφουρνος,προσοχη ομως γιατι πεφτει χαρατσι για παρανομη δομηση(και ολο και καποιος προθυμος ρουφιανος θα βρεθει να σας δωσει...ομιλω εκ πειρας...)

Πανος

Unknown είπε...

εχω πυροουβλα κοκινα απο θερμοσυσορευτες μπορει καποιος να μου πει υπευθηνα αν κανουν για κατασκευη ξυλοφουρνου