Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Από τη συγκέντρωση για μέτρα προστασίας των ανέργων που οργάνωσε σήμερα το Συνδικάτο Οικοδόμων (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Κινητοποίηση για τα προβλήματα των ανέργων στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Άλιμο οργάνωσε την Πέμπτη 26 Ιούνη το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Αντιπροσωπεία των οικοδόμων συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του ΟΑΕΔ, Π. Καρέλλα, και το γενικό διευθυντή, Δ. Μπουγιακλή, στους οποίους έθεσε τα αιτήματά του κλάδου. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Σταύρος Λίτσας, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, η διοίκηση του ΟΑΕΔ «δεσμεύεται» μόνο για την υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Στο αίτημα για έκτακτο βοήθημα προς τους ανέργους, επικαλέστηκε το ζήτημα του κόστους, ενώ για τη δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς δήλωσαν αναρμόδιοι, προσπαθώντας να κάνουν τους ανέργους «μπαλάκι» ανάμεσα στα υπουργεία.

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στις 10 Ιούλη στο υπουργείο Εργασίας. «Ο αγώνας είναι μονόδρομος», τόνισε ο Στ. Λίτσας και κάλεσε σε συνέχεια της προσπάθειας για συσπείρωση περισσότερων οικοδόμων, εργαζόμενων και άνεργων στο Συνδικάτο και τα παραρτήματά του.

Το Συνδικάτο διεκδικεί: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για όλους τους άνεργους οικοδόμους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και αύξησή του στα 600 ευρώ. Μείωση των προϋποθέσεων για τη χορήγησή του. Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Μέτρα για την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών των ανέργων για δωρεάν κατασκηνώσεις. Να μην αποκλειστεί κανένα παιδί οικοδόμου. Επαναλειτουργία του ΟΕΚ και κατασκευή φτηνών εργατικών κατοικιών.

1 σχόλιο:

χριστινα είπε...

Μα κι’ αυτοί εν τω μέσω Μουντιάλ βγήκαν εξόρμηση;
Δεν υπάρχουν πια οικοδόμοι, τους είπαν να γίνουν εργολάβοι, τι περιμένουν;