Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ψωμί τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη…


Wi-Fi έχουμε, λεφτά για εισιτήριο δεν έχουμε!
«Δίκτυο Wi-Fi εγκαταστάθηκε και λειτουργεί σε επτά σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ μελετά και προγραμματίζει τη σταδιακή επέκταση του δωρεάν δικτύου σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού καθώς και στις στάσεις του Τραμ, από τις 15 Ιουλίου».
Το μέτρο δεν είναι κακό κι αφού μπορεί να γίνει, ας αξιοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους. Ωστόσο, το πρόβλημα με τις συγκοινωνίες της Αθήνας δεν ήταν και δεν είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Είναι το εισιτήριο που για μεγάλες ομάδες πληθυσμού, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, φοιτητές, αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος όταν θέλουν να μετακινηθούν. Ακόμη και για τους εργαζόμενους του μισθού των 580 ευρώ και του μισθού των 400 ευρώ (για νέους έως 25 ετών), το εισιτήριο των 2.80 ευρώ σε καθημερινή βάση είναι ένα υψηλό έξοδο.
Οι παρεμβάσεις των κυβερνώντων, στοχεύουν στον εντυπωσιασμό, και δεν απαντούν στις πραγματικές ανάγκες του λαού και των λαϊκών στρωμάτων. Και η ανάγκη αυτή τη στιγμή, είναι η ανακούφιση του λαού και των ευπαθών ομάδων από τα χαράτσια που καλούνται να πληρώνουν καθημερινά. Ακόμη και για τη μετακίνησή τους για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, ή για να πάνε στο γιατρό οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ή για να πάνε στα μαθήματά τους οι φοιτητές και στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι.
Γι' αυτό πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που θέτει το ταξικό λαϊκό κίνημα για μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών, ΑμΕΑ, και αύξηση του συγκοινωνιακού έργου με βάση τις ανάγκες του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: