Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ηλίας Σταμέλος: Στην Καισαριανή «συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τον κόσμο με βάση το τι ψηφίζει. Δουλεύουμε συνεχώς σε όλους τους τομείς με μόνο κριτήριο τις ανάγκες του λαού της πόλης μας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Καισαριανής πραγματοποιήθηκε απόψε η λαϊκή συνέλευση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη διοίκηση του δήμου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το δήμαρχο Ηλία Σταμέλο να ανοίγει τη συζήτηση, παρουσιάζοντας τη διετή δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ως γνώμονα είχε και έχει τη στήριξη της πάλης του λαού, τις ανάσες ανακούφισης που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες, μπροστά στην επίθεση που δέχονται καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. 
 
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σχέδιο και τη μάχη που δίνεται απέναντι σε ένα εχθρικό για το λαό θεσμικό πλαίσιο, σε μια πραγματικότητα που την χαρακτηρίζει η εγκατάλειψη και τα χρέη, απέναντι σε μια πολιτική που θέλει τους δήμους στυλοβάτες στο ξεπέρασμα της κρίσης με κερδισμένα τα μονοπώλια και ριγμένο το λαό.

Ακολούθησαν ερωτήματα και τοποθετήσεις που εκδήλωναν την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου, με κοινό παρανομαστή την ανάγκη της συνέχισης της αντίστασης αλλά και της ανόδου της συλλογικής δράσης.
 
Ζωηρό χειροκρότημα ακολούθησε την αναγγελία του δημάρχου ότι ξεμπερδεύουν και με το τελευταίο σημείο κατάληψης της Σκοπευτικής στον ιερό χώρο του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς», καθώς αυτήν τη στιγμή αποσύρονται τα όπλα.
 
Ο δήμαρχος έκλεισε τη συνέλευση λέγοντας: «Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τον κόσμο με βάση το τι ψηφίζει. Δουλεύουμε συνεχώς σε όλους τους τομείς με μόνο κριτήριο τις ανάγκες του λαού της πόλης μας. 



Ξέρουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι και είμαστε ανοιχτοί σε παρατηρήσεις όσο αυστηρές κι αν είναι. Δεν μπορούμε όμως να ξεμπερδέψουμε με μαγικούς τρόπους με τα μεγάλα προβλήματα, όπως αυτό της ανεργίας, γιατί αυτά θέλουν βαθιές αλλαγές και ανατροπές. Δεν θα το βάλουμε κάτω. Υπήρξαν ούτως ή άλλως δύσκολες μέρες όταν πρωτοαναλάβαμε που η κατάσταση στο δήμο έβαζε σε κίνδυνο μέχρι και την εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών των εργαζομένων. 



Σημασία για εμάς έχει τελικά αυτήν την προσπάθεια για ποιον την κάνουμε, με ποιους την κάνουμε και ενάντια σε ποιους. Ούτε ο αγώνας ούτε και η συζήτηση σταματά εδώ».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: