Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

«Αλλεργία» Κ. Μητσοτάκη στο δικαίωμα της απεργίας. Αποκαλυπτική η τοποθέτησή του για το τι ετοιμάζουν… - ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι ένα μόνο δρόμο έχουν: Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν…

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκφράζει απέχθεια
για τις απεργίες των εργαζομένων


Να σταματήσει η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας διαπιστευτήρια στην αστική τάξη.

«Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε», ανέφερε στο Twitter, αναπαράγοντας ευθέως λογικές κοινωνικού αυτοματισμού.

«Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών», πρόσθεσε, επιδιώκοντας να μπουν περισσότερα εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.

Το θέμα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου είναι στην ατζέντα της δεύτερης αξιολόγησης και των αντεργατικών μέτρων που συζητάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μία από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι, ενόψει αυτών των αντιδραστικών αλλαγών, είναι ότι η προκήρυξη απεργίας θα αποφασίζεται από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων μιας επιχείρησης και όχι από το σωματείο.


ΠΑΜΕ: Αποκαλυπτική για το τί ετοιμάζουν η τοποθέτηση Κ. Μητσοτάκη ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας

Η ΝΔ συναγωνίζεται με την κυβέρνηση στον αγώνα δρόμου της αντιλαϊκότητας, τονίζει το ΠΑΜΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για την απεργία. Επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν: Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν τα μέτρα, να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«H απέχθεια της ΝΔ για το δικαίωμα στην απεργία δεν μπορεί να κρυφτεί. Στον αγώνα δρόμου της αντιλαϊκότητας συναγωνίζεται στήθος με στήθος με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου για το ποιος θα πάρει την εύνοια και το προβάδισμα για την υλοποίηση των βάρβαρων απαιτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι αποκαλυπτική για το τι βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για τις δεσμεύσεις που περιέχει και ψήφισαν από κοινού με το 3ο μνημόνιο τα κόμματα του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι ένα μόνο δρόμο έχουν. Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν τα μέτρα, να διεκδικήσουν όχι μόνο τις απώλειες από τα πλήγματα που έχουν δεχθεί, αλλά την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: