Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Με το μεράκι για την Τέχνη των ανθρώπων του μεροκάματου: 13 χρόνια Θεατρική Σκηνή "ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ" ― Άντον Τσέχωφ - Αζίζ Νεσίν: "ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"


Η θεατρική σκηνή ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ξεκίνησε για 13η χρονιά τις παραστάσεις της, στο διαμορφωμένο θεατράκι στις εργατικές κατοικίες του Γεροβουνού, στο Καματερό.

Φτιαγμένη από το μεράκι για την Τέχνη ανθρώπων του μεροκάματου, εργατών και υπαλλήλων, ανέργων, η θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» αποδεικνύει εδώ και δεκατρία χρόνια ότι είναι μια συνειδητή επιλογή τους να σπάσουν - και με αυτόν τον τρόπο - τον αποκλεισμό που επιβάλλει το σύστημα στους ανθρώπους του μόχθου να προσεγγίσουν την Τέχνη και να εκφραστούν μέσα από αυτήν.

Τα μέλη του θιάσου «Εκτός Σχεδίου» και με τη φετινή τους παράσταση επαληθεύουν ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο όπλο αφύπνισης για την εργατική τάξη. Η επιλογή των έργων για το θίασο δεν είναι τυχαία.


Όμως ας αφήσουμε τους ίδιους να «μιλήσουν»:

Η θεατρική σκηνή ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ συνεχίζει αταλάντευτα για 13η χρονιά, να προσφέρει απλόχερα στις λαϊκές οικογένειες του Καματερού και όχι μόνο! Όντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε την ολοένα και αυξανόμενη διάλυση βασικών κοινωνικών αγαθών, χωρίς φυσικά να μένει στο απυρόβλητο ο πολιτισμός. 



Σε μια εποχή που η εμπορευματοποίηση στερεί από την τέχνη τη δυνατότητα να εκφράζει την κοινωνική συνείδηση και να είναι μέσο επικοινωνίας, σε μια εποχή που το σύστημα θέλει τους πολίτες απλούς "καταναλωτές", εμείς αντιδράμε, αντιστεκόμαστε.

Επιλέγουμε να τους θέλουμε δίπλα μας, δημιουργούς, σκεπτόμενους και με κριτικό πνεύμα. Με αυτό το στόχο, επιλέγουμε τα θεατρικά μας έργα και μέσα από δυσκολίες, υπομονή και επιμονή, πάθος και μεράκι συνεχίζουμε κάθε χρόνο να σας τα παρουσιάζουμε.


Για φέτος επιλέξαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση από δραματοποιημένα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ και του Αζίζ Νεσίν. "ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ": εκρηκτικό μείγμα σχέσεων, ανθρώπινων χαρακτήρων και αντικρουόμενων συμφερόντων, μέσα σε μια κοινωνία για γέλια και για κλάματα.

_Τι συμβαίνει όταν ένας βοηθός αρχικλητήρα φτερνίζεται στο σβέρκο ενός στρατηγού κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης;


_Γιατί ο πρώτος λαχνός του λαχείου, άλλους τους κάνει ευτυχισμένους και άλλους τους στέλνει στα θυμαράκια;

_Έχετε αναρωτηθεί γιατί στις βραδινές επισκέψεις άλλοι χασμουριούνται και άλλοι σφίζουν από ζωντάνια;

_ Τι γυρεύει ένας παπάς στο οδοντιατρείο, ενώ απουσιάζει ο οδοντογιατρός; Τι θέση θα πάρει ο Ύψιστος;


_Ποιος είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος για να πούμε ένα δυσάρεστο νέο;

_Πόσες δουλειές μπορεί να κάνει ταυτόχρονα ένας εργαζόμενος; Ισχύει ότι "καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή";


Όλες οι απαντήσεις... κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8:30μμ, Θεοτόκου 33, Γεροβουνό Καματερού. τηλ. επικοινωνίας: 6944935221

Δεν υπάρχουν σχόλια: