Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Θέατρο «Από κοινού» βήματα μπροστά! - Τελευταίες παραστάσεις για το "φόρτυ 1/2 (μύησις)"


Με πολύ θετικό απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας του προχωράει το θέατρο «Από κοινού» (Ευπατριδών 4, Γκάζι), ο χώρος όπου η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος και η Αγγελική Ξένου μοιράζονται τα καλλιτεχνικά τους σχέδια με άλλους καλλιτέχνες και το κοινό (αυτό θα πει άλλωστε… από κοινού).

Το θέατρο «Από κοινού» είναι ένας λειτουργικός χώρος τέχνης φτιαγμένος με έμπνευση και με μεράκι, με εθελοντική δουλειά και προσωπική εργασία των ιδρυτών του, που φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές,  Θέατρο Σκιών για παιδιά όλων των ηλικιών και άλλες εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και σεμινάρια σχετικά με όλες τις μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το θέατρο «Από Κοινού» δεν στεγάζει μόνο τα όνειρα της θεατρικής οικογένειας που το διευθύνει, αλλά ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά σε νέες καλλιτεχνικές ομάδες που επιλέγουν, κόντρα στους δύσκολους καιρούς, να εκφράζονται και να λειτουργούν συλλογικά.

Τελευταίες παραστάσεις για το "φόρτυ 1/2 (μύησις)"

Πλησιάζοντας στο τέλος αυτής της θεατρικής σαιζόν, το θέατρο «Από κοινού» μας ενημερώνει πως, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, οι παραστάσεις της Παρασκευής ακυρώνονται. Το «φόρτυ ½» θα συνεχιστεί για έξι ακόμα παραστάσεις,  Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:00.

Το φόρτυ ½ (μύησις) είναι μια ανατρεπτική περφόρμανς στην οποία η άλλη Βαλκάνια περφόμερ, γνωστή και ως Yelena Yerasimovic, εμφανίζεται στη σκηνή για να προκαλέσει αντιδράσεις, αναρωτήσεις, ανησυχίες, αγανάκτηση-ευχαρίστηση και πολύ γέλιο! Συνεργούς έχει το alter ego της, Αντώνη Ξένο, και το Άλλο (βουβό) , Αγγελική Ξένου.


Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό ανοιχτό στις καλλιτεχνικές προκλήσεις και έτοιμο να συμμετάσχει ενεργά στα θεατρικά δρώμενα. Ο τίτλος παραμένει ένα μυστήριο… είστε σε θέση να το ανακαλύψετε;    (use your englreek… hahaha)

Παίζουν: Η ίδια: Ελένη Γερασιμίδου - Alter ego: Αντώνης Ξένος - Το Άλλο (βουβό) : Αγγελική Ξένου

Κείμενα: Ελένη Γερασιμίδου - Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου - Εικαστική Επιμέλεια: Κώστας Βελινόπουλος - Επιμέλεια video:  Κώστας Σταματόπουλος - Μουσική Επιμέλεια:  trikouvertes (Αλεξάνδρα Μπότη/Χριστίνα Τζάκσον/Αγγελική Ξένου) - Κατασκευές σκηνικών αντικειμένων: Ντίνος Παρηγόρης - Φροντιστηριακές Κατασκευές: Δήμητρα Παπαδημητροπούλου - Εκτέλεση Κοστουμιών: Δάφνη Τσακώτα - Αφίσα: Βανέσα Κονδυλάρου - Φωτογραφία αφίσας: Γιώργος Καλφαμανώλης

Ώρες και ημέρες παραστάσεων: Σάββατο: 21.15 - Κυριακή : 20.00
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Από κοινού θέατρο: Ευπατριδών 4, Γκάζι, ΤΚ 11854
Σταθμός μετρό: Κεραμεικός
Τηλ. κρατήσεων: 211 4057249, 6977987271
facebook: Από Κοινού θέατρο

Άλλες εκδηλώσεις στο θέατρο Από κοινού

Κάθε Δευτέρα στις 6 μ.μ. η κωμωδία «Πρόταση Γάμου» του Αντον Τσέχοφ, με τους Κωνσταντίνο Τσεντούρο, Κατερίνα Παπασιδέρη και Ηλία Μήσια, σε σκηνοθεσία Ελντας Πανοπούλου.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. το έργο μυστηρίου «Εξακρίβωση», των Μάρκου Στεφάνου και Γιώργου Δουργούτη, με τους Αντώνη Ξένο, Ακη Σιδέρη, Μάρκο Στεφάνου και Λευτέρη Τσάτση, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δουργούτη.

Κυριακή στις 9.45 μ.μ. η μουσική παράσταση «Ιστορίες για κλειστά μάτια», με το εξαιρετικό μουσικό σύνολο GITANTE (δείτε εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: