Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Σωματείο «ζόμπι»… βγήκε παγανιά ενόψει του συνεδρίου του ΕΚ Κοζάνης!! - Δεν έχει τέλος η προσπάθεια νομιμοποίησης αντιπροσώπων από τα δικαστήρια κόντρα στις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΕΚΑ ― Οι εργαζόμενοι μπορούν να τσακίσουν τους φορείς της υπονόμευσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος


Καταγγελία για νοθείες στο ΕΚ Κοζάνης
Μια ενδεικτική πλευρά της νοθείας που βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης δίνει με ανακοίνωση - καταγγελία η «Ταξική Ενότητα».
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις αρχαιρεσίες του Σωματείου «Σύλλογος Ανέργων και Απασχολουμένων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», που «έγιναν υπό τη διεύθυνση του σημερινού προέδρου του Εργατικού Κέντρου, καθώς και με την εμπλοκή του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ και μηχανισμών της εργοδοσίας».

Οπως αναφέρει η «Ταξική Ενότητα», «το συγκεκριμένο σωματείο είναι από τα "σωματεία-μαϊμού" που δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να παράξουν αντιπροσώπους για το Συνέδριο του ΕΚΝΚ. Και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΝΚ (εν ενεργεία υπάλληλος της ΔΕΗ και στέλεχος της ΔΑΚΕ) εγγράφηκε σε αυτό το σωματείο, αφού εκτίμησε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί από το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ "Η Ενωση"».

Μάλιστα, για να εξασφαλιστεί όχι μόνο η εκλογή του σημερινού προέδρου ως αντιπροσώπου, αλλά και η ενίσχυση της θέσης του στο Συνέδριο, «εξέλεξαν όλους όσοι ήταν υποψήφιοι αντιπρόσωποι (δεκατρείς τον αριθμό), μετατρέποντας το σωματείο αυτό από "ζόμπι", στο τρίτο σε δύναμη αντιπροσώπων μετά τα σωματεία "Σπάρτακος" και "Ενωση"! Αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο ότι στις προηγούμενες εκλογές του Σωματείου εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει 88 άτομα και στις τελευταίες 650, τα οποία μάλιστα κατάφεραν να ψηφίσουν μέσα σε 16 ώρες».

Η «Ταξική Ενότητα» σημειώνει ότι «τέτοιες ενέργειες (...) δεν είναι άγνωστες στο συνδικαλιστικό κίνημα από τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού» και εκτός των άλλων, ζητάει τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ του Εργατικού Κέντρου για την καθαίρεση του προέδρου. Τέλος, καλεί κάθε τίμιο εργαζόμενο και εργαζόμενη «να οργανωθούν μαζικά στα σωματεία, να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, και με την ενεργό συμμετοχή τους στους αγώνες να τσακίσουν τους φορείς της υπονόμευσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Ριζοσπάστης

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΑ
Συνεχίζεται η επίχειρηση αλλοίωσης των συσχετισμών
Δεν πρόλαβε... να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της ΔΑΣ για την επιχείρηση νοθείας και τα δικαστικά πραξικοπήματα στο Συνέδριο του ΕΚΑ, και αποκαλύφθηκε νέα προσπάθεια «νομιμοποίησης» αντιπροσώπων, κόντρα στις αποφάσεις του 30ού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, οι αντιπρόσωποι του σωματείου της ΕΔΟΠ ΔΕΗ αποκλείστηκαν με απόφαση του Συνεδρίου, αφού η θητεία του σωματείου είχε λήξει και οι αντιπρόσωποί του ήταν διορισμένοι σε όλα τα δευτεροβάθμια όργανα. Το σωματείο ΕΔΟΠ ΔΕΗ (η πλειοψηφία του πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ), κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόφαση του Συνεδρίου, η προσωρινή διαταγή των οποίων εκδικάστηκε την Πέμπτη 9/2 και απορρίφθηκε.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, μετά τη δημοσίευση της απόφασης, το σωματείο και ο δικηγόρος του, Δ. Περπατάρης, γνωστός δικηγόρος του ΣΥΡΙΖΑ και νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κατέθεσαν χτες νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην απόφαση του Συνεδρίου. Ζήτησαν την άμεση εκδίκαση της προσωρινής διαταγής, χωρίς καν να την κοινοποιήσουν στο ΕΚΑ, και πέτυχαν να την κερδίσουν, αποκρύπτοντας από το δικαστήριο την απόφαση που είχε εκδοθεί λίγες ώρες πριν. Με την παρέμβαση και πίεση της ΔΑΣ, το ΕΚΑ κινήθηκε άμεσα και κέρδισε την ανάκληση της προσωρινής διαταγής.

Με αφορμή την προσπάθεια νομιμοποίησης αντιπροσώπων από τα δικαστήρια κόντρα στις αποφάσεις του Συνεδρίου, που μοιάζει να μην έχει τέλος, η ΔΑΣ απευθύνεται εκ νέου σε όλους τους αντιπροσώπους του ΕΚΑ και τους καλεί «στις αρχαιρεσίες στις 11 και 12 Φλεβάρη να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα. Να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Να ενισχύσουν τη ΔΑΣ».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: