Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Τσίπρα στα εγκαίνια της εθνικής Πατρών - Κορίνθου


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με τους μεγαλοκατασκευαστές, πανηγυρίζουν για την παράδοση στην κυκλοφορία των 20 από τα συνολικά 120 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Κορίνθου.
Και πώς να μην πανηγυρίζουν όταν η κοινοπραξία που εκπονεί το συγκεκριμένο έργο εισέπραττε για 8 χρόνια τα διόδια και θα συνεχίσει να εισπράττει ανακοινώνοντας, μάλιστα, το άνοιγμα δύο ακόμα σταθμών. Πώς να μην είναι ικανοποιημένοι όταν τα μεροκάματα των συναδέλφων μας είναι μεροκάματα πείνας, με εξαντλητικά ωράρια και με ένσημα "ακόλλητα". Δεν είναι άραγε για πανηγυρισμούς όταν εργαζόμενοι, οικοδόμοι και μικροφατουρατζίδες που ενεπλάκησαν στα έργα, δεινοπαθούσαν για να πάρουν τα δεδουλευμένα μηνών.

Είναι καθαρό από πού ο πρωθυπουργός με το κατασκευαστικό κεφάλαιο ήρθαν σε νέα συμφωνία εξοικονομώντας 750 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε. Ουσιαστικά τα πλήρωσε ο λαός με το χαράτσι των διοδίων και οι οικοδόμοι με των ιδρώτα και το αίμα τους, ώστε τελικά οι κατασκευαστικές εταιρείες να μη χάσουν ούτε ευρώ από τα κέρδη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, συνολικά την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην τους ξαναπιστέψουν, αυτή είναι η "ανάπτυξη που έρχεται", νέα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, εξαθλίωση για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και συν αυτό κόβουν κορδέλες νέα δεινά περιμένουν τους εργαζόμενους, ΕΝΦΙΑ, περικοπές συντάξεων, απλήρωτη ανασφάλιστη εργασία, ανεργία ή μισο-ανεργία, σάρωση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πορευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα στις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας, για ΣΣΕ, Υγεία, Παιδεία, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: