Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη την Κυριακή 15 Μάη η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης


Στην 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 15 Μάη, καλεί η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). H  πορεία θα ξεκινήσει από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 το πρωί και θα καταλήξει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων, ομιλία, χαιρετισμοί και συναυλία.
Πρόγραμμα και οδηγίες προς τους ειρηνοδρόμους
Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους που θα πορευτούν, για να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:
  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
  • Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο προς αποφυγή εγκαυμάτων γυμνά χέρια και πόδια.
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
  • Όσοι έχουν προβλήματα υγείας μπορούν να περπατήσουν όσο αντέχουν και σε περίπτωσης κόπωσης να ακολουθήσουν με το πούλμαν που θα ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.
  • Μπορούν επίσης να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχθούν τους ειρηνοδρόμους στον τερματισμό έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
  • Θα υπάρχει κινητή καντίνα από την οποία οι ειρηνοδρόμοι θα μπορούν να προμηθεύονται νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς.
eedye_poreia

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
8:00 ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ – ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
8:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ
9:30 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – Στάση
12:00 ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ – Στάση
13:30 ΠΙΚΕΡΜΙ – Στάση
14:30 ΠΑΛΛΗΝΗ – Στάση
15:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΛΛΗΝΗ
17:30 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Στάση
18:30 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – Τερματισμός πορείας. Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων. Ομιλία, χαιρετισμοί, συναυλία.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνουν το μήνα Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα:
“Η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που δίνει το παρόν στην αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική πάλη στον τόπο μας , για πάνω από 60 χρόνια και στηρίζει διεθνώς τη δράση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΠΣΕ) , σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 36η Μαραθώνια πορεία και στις πορείες που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.
Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καταργώντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας αβάστακτα φορολογικά βάρη, επεκτείνοντας δραματικά την Ανεργία και τη Φτώχεια, υπονομεύοντας το μέλλον της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών.
Αντιπαλεύουμε την πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους. Στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» της χώρας, για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων, εκθέτουν σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας.
Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και αποθρασύνει την επιθετικότητα του Τουρκικού κράτους. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία και την Ε.Ε βάζει σε νέες περιπέτειες το λαό μας, πληθαίνουν οι τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια σύνορα, παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατηρεί τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη Βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη, των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.
Αποκαλύπτουμε τα προσχήματα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου για την παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η δολοφονική δράση του Ισλαμικού Κράτους ( ISIS) που είναι γέννημα των ιμπεριαλιστών, οι βομβιστικές και άλλες ενέργειες είναι μέρος των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων κατά των λαών.
Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη Συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, τον στρατιωτικό μηχανισμό του FRONTEX, το φακέλωμα της SENGEN, το συνολικό οπλοστάσιο της καταστολής που χρησιμοποιεί η Ε.Ε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά των προσφύγων, υπονομεύοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντας τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών –προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καταδικάζουμε τη φασιστική, εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και τα άλλα φασιστικά εκτρώματα, ισχυροποιούμε το μέτωπο ενάντια στο Ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα είναι κι αυτό οδυνηρή συνέπεια του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς , πολέμους , και φτώχεια. Οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι Πρόσφυγες –Μετανάστες έχουν κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και η δύναμη τους βρίσκεται στην κοινή πάλη.
Η ΕΕΔΥΕ εντείνει την αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική της δράση, έχει τη δική της συμβολή στην πάλη για την αντίσταση του λαού, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, παλεύει δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα εργατικά–λαϊκά συμφέροντα. Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν συνδέεται με την πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τα εργατικά , λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  • ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
√ Άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων
√ Ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας –ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους
√ Ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε- Τουρκίας
√ Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε.
ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ , ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΗ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: