Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

1η ΜΑΗ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ • Spot του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για την ΑΠΕΡΓΙΑ της Κυριακής 8 Μάη


ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ, 10 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

- ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

- ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

- ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα που η εργατική τάξη όλου του κόσμου τιμά τους νεκρούς της, όχι μνημονεύοντάς τους, αλλά κάνοντας επιθεώρηση των δυνάμεών της. Οργανώνει την πάλη της, όχι για να γίνει η εργάσιμη μέρα πιο δίκαιη, αλλά για να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να οικοδομηθεί μια άλλη κοινωνία, όπου στο επίκεντρο θα είναι ο εργαζόμενος λαός και οι ανάγκες του, όχι αυτά τα παράσιτα, οι κεφαλαιοκράτες, που η μόνη τους έγνοια είναι το πώς θα μεγαλώσουν τις περιουσίες τους.
Τα κέρδη τους αυξάνουν με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, είτε σε ειρήνη είτε σε πόλεμο. Με τους πρόσφυγες και με τους μετανάστες έχουμε κοινό εχθρό. Για αυτό η καλύτερη αλληλεγγύη είναι να παλέψουμε μαζί ενωμένοι ενάντια στο σύστημα αυτό που γεννά τους πολέμους και τη φτώχεια.
Για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα, όπως τώρα. Όπου οι συνταξιούχοι θα απολαμβάνουν τους κόπους της ζωής τους και δεν θα μετράνε τις δεκάρες για να πάρουν ένα κουλούρι. Όπου ο νέος άνθρωπος θα μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του, να κάνει οικογένεια, παιδιά και δεν θα ζει έως τα 40 με τους γονείς του γιατί τον τσακίζει η ανεργία και η ανασφάλεια. Η ζωή έχει αποδείξει ότι τέτοια κοινωνία μπορεί να δημιουργηθεί, αρκεί οι εργάτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην περιμένουν από τον καναπέ ή από το καφενείο να τους λύσει κάποιος άλλος τα προβλήματα. Τώρα υπάρχει πείρα: Τίποτα καλό για το λαό δεν φέρνει η εναλλαγή κυβερνήσεων ή μια «καλύτερη» διαχείριση σε αυτό το σύστημα.
Συνάδελφοι,
Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τότε που οι εργάτες στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν ζητώντας 8ωρη δουλειά, αξιοπρεπή μεροκάματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Αιτήματα που και τώρα είναι προς κατάκτηση, ακριβώς γιατί οι όποιες παραχωρήσεις έκανε το κεφάλαιο τα προηγούμενα χρόνια, αυτές ήταν προσωρινές και τις έκανε κάτω από το βάρος των δικών μας αγώνων, αλλά και κάτω από το φόβητρο των χωρών εκείνων που οι εργάτες είχαν πάρει την εξουσία στα δικά τους χέρια και οικοδομούσαν τη σοσιαλιστική κοινωνία.
Το κεφάλαιο, με το πολιτικό του προσωπικό και τις κυβερνήσεις του, άρχισαν εδώ και χρόνια να παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα, ανεξάρτητα αν είχαμε κρίση ή ανάπτυξη, αν είχαμε μνημόνια ή όχι. Και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως όλες οι προηγούμενες, είναι κυβέρνηση που μόνο στόχο έχει το πώς θα εξυπηρετήσει τους εργοδότες και την κερδοφορία τους. Για αυτό οξύνει την επίθεση, φέρνει το νόμο-λαιμητόμο στο ασφαλιστικό, δρομολογεί νέα φοροεπιδρομή.
Συνάδελφοι,
Αυτά τα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, αλλά προετοιμάζονται και τα επόμενα, δηλαδή η επίθεση είναι μόνιμη και διαρκής. Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργατών σε συμμαχία με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους κι αγρότες, με επίκεντρο τα δικά μας κοινά συμφέροντα.
Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη επιλογή που έχουμε. Τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη δεν την έχει δείξει. Για αυτό μαζί με τον αγώνα για μέτρα ανακούφισης που έχουν ανάγκη οι εργάτες και οι οικογένειές τους από την επίθεση της κυβέρνησης-εργοδοσίας, οργανώνουμε τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Προετοιμαζόμαστε για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ 8 ΜΑΗ, 10.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ


Συμμετέχουμε μαζικά – μαχητικά και τις δύο μέρες, στις συγκεντρώσεις της 48ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο και στη φοροεπιδρομή που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φέρνουν το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή το Σαββατοκύριακο. Στέλνουν τον ελληνικό λαό στο εκτελεστικό απόσπασμα ημέρα Κυριακή. Μέρα που ούτε οι ναζί δεν εκτελούσαν στην περίοδο της κατοχής. Ντροπή τους!!!