Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 ΦΛΕΒΑΡΗ και στη συγκέντρωση 10.30 το πρωί στην Πλατεία Πάρκου


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι
Όλοι στην απεργία στις 4 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση 10.30 το πρωί στη Πλατεία πάρκου
Ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργοτάξιο και γιαπί του κλάδου! Αξιοποιούμε τη δύναμή μας!
Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα! Να μη φτάσει καν στη Βουλή!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαλύει  ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, ό,τι με την πάλη μας είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε όρθιο.
Θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα γιατί αποτελούν κόστος για την εργοδοσία και το κράτος της, στοχεύοντας στην πλήρη απαλλαγή τους, την ενίσχυση με κάθε τρόπο των επιχειρηματικών ομίλων.
Έρχεται να νομιμοποιήσει όλες τις αντεργατικές ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.) και τις μειώσεις των συντάξεων και να τις επεκτείνει. Να βάλει ταφόπλακα και να προσαρμόσει το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό στους πετσοκομμένους μισθούς και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, στις νέες ανατροπές που ετοιμάζει στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημά μας.
Για τις "υπηρεσίες" της αυτές η κυβέρνηση έχει τη στήριξη των εργοδοτικών ενώσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, άλλωστε αποτελεί διαχρονική απαίτησή τους, δεκαετίες το επιδίωκαν.
Αυτή είναι η "κοινή τους βάση για συζήτηση" και ας εμφανίζονται ως διαπραγματευτάδες για την κατώτερη σύνταξη την ώρα που τη μειώνουν από τα 486 στα 384 ευρώ.
Στα σεντούκια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών πήγαν διαχρονικά τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των Ταμείων ("κουρέματα", χρηματιστήριο, άτοκη τοποθέτηση στην ΕΤΕ, εισφοροδιαφυγή κλπ.).
Τα ψέματα και ο αποπροσανατολισμός που χρησιμοποιούν κάθε φορά που εξαπολύουν αντιασφαλιστική επίθεση πρέπει να πέσουν στο κενό.
Τα μέτρα μας αφορούν όλους. Όσους έχουν ήδη πάρει σύνταξη, όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια, τους νέους εργαζόμενους που ο κατώτερος μισθός βρίσκεται στα άθλια επίπεδα των 586 και 511 ευρώ.
Το νέο μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης και ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού για όλο τον ασφαλιστικό βίο σημαίνει κυριολεκτικά σφαγή των συντάξεων, ένα μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών.
Το κυβερνητικό σχέδιο δεν διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Οι συνέπειες της άσχημης κατάστασης που βιώνει ο κλάδος μας δεν αφορούν μόνο το σήμερα. Διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να εκδηλωθούν νέες συνέπειες και προβλήματα σε σχέση με τη συνταξιοδότηση, το ύψος της σύνταξης. Πέρα από το νομοθετικό οπλοστάσιο, που ενισχύεται καθημερινά για να μειώνει τις συντάξεις, οι εργαζόμενοι στις κατασκευές σε συνδυασμό με την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, τη χειροτέρευση των όρων ασφάλισης, θα βρεθούν στο μέλλον σε πολλαπλά και δισεπίλυτα προβλήματα σε σχέση με τη δυνατότητα θεμελίωσης των ελάχιστων προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση.
  • Ελάχιστοι οικοδόμοι, που σήμερα είναι κάτω από τα 50 χρόνια, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 4.500 ένσημα για τη σύνταξη.
  • Αυξάνονται οι συνάδελφοι που είναι κοντά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και δεν εξασφαλίζουν το 500 ή τα 1.000 οικοδομικά ένσημα που απαιτούνται για τη σύνταξη.
  • Οι όροι δουλειάς, τα χαμηλά μεροκάματα, σημαίνουν ότι η σύνταξη θα μετατραπεί σε «φιλοδώρημα».
Να σκεφτούν οι συνάδελφοι που δουλεύουν για χρόνια  και έμειναν άνεργοι ή δουλεύουν με ελαστικές μορφές (εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση κ.ά.), ότι εάν συμπληρώσουν 15 έτη (4.500 ημέρες ασφάλισης) θα πάρουν 12% ή εάν συμπληρώσουν 30 έτη (9.000 ημέρες ασφάλισης) θα πάρουν ως αναλογική σύνταξη το 29,49% του συντάξιμου μισθού που υπολογίζεται στο σύνολο του εργάσιμου βίου και όχι στην τελευταία πενταετεία που είναι σήμερα.
Δουλειά ως τα 67 για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, υποκριτικά δείχνουν ότι διαφωνούν. Χρόνια διαμόρφωναν από κοινού με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στους "κοινωνικούς διαλόγους" την επίθεση στα δικαιώματά μας με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα! Για να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας! Αφορά κατακτήσεις που κέρδισε η τάξη μας ύστερα από σκληρούς, ταξικούς, ανυποχώρητους αγώνες. Παροχές που επεκτείνονται από τη γέννηση του παιδιού έως τα βαθιά γεράματα, την αξιοπρέπεια έως το τέλος της ζωής του εργαζόμενου.
Για τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση η Κοινωνική Ασφάλιση είναι κόστος. Για εμάς είναι η ζωή μας!
Με την αποφασιστική στάση του κάθε εργαζόμενου του κλάδου δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυσή της και την παράδοση στα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας.
Η υγεία μας, η σύνταξη, η προστασία μας στο χώρο δουλειάς, η πρόνοια, η φροντίδα για τους ηλικιωμένους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τη μητέρα και το παιδί δεν είναι ατομική υπόθεση, δεν μπορεί να είναι πεδίο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Εργοδοσία και κυβέρνηση να πάρουν απάντηση στην πρόκληση και το θράσος τους.
Μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες ολόκληρες. Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!
Απαιτούμε: Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
Όλοι στην απεργία, όλοι στο δρόμο του αγώνα.
Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο».
Όλοι στην απεργία στις 4 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση 10.30 το πρωί στη Πλατεία πάρκου
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: