Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Γιάννης Πρωτούλης: Ο «καβγάς» για το αντιλαϊκό πάπλωμα πριν την κάλπη, η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ο «αριστερός» ΥΠΕΞ που… χόρευε (τους πρόσφυγες στο νατοϊκό ταψί) και ο αν. υπουργός που… καθόταν «ήσυχος» (μπροστά στην πρόταση της «πρώτη φορά αριστερά» για νέα νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο)... (VIDEO)


Ο καβγάς και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο είναι ο καπνός για να κρυφτεί η στρατηγική και η προγραμματική ταύτισή τους για την επόμενη μέρα. Αυτό επεσήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», το βράδυ της Παρασκευής, 11 Σεπτέμβρη 2015. 

Πρόσθεσε ότι στις 14 Αυγούστου, όλα τα κόμματα ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων, το οποίο προστίθεται στα δύο προηγούμενα και όλα μαζί έρχονται να χρεοκοπήσουν τον ελληνικό λαό και να κερδίσουν λίγοι. Διαμορφώνεται, έτσι, την επόμενη μέρα μία αντιλαϊκή συμμαχία από το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και άλλους πρόθυμους, που ακολουθούν τον δρόμο της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Υπογράμμισε ότι γι' αυτό ακριβώς το λόγο, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ που μπορεί να βάλει φρένο, να οργανώσει τον αγώνα του λαού, να είναι το αποκούμπι των εργαζομένων γιατί είναι το μόνο κόμμα που λέει την αλήθεια, όταν οι άλλοι την κρύβουν, αλλά και γιατί έχει διαφορετική πρόταση για το πώς να οργανωθεί η οικονομία και η κοινωνία για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων. 

Ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα των μεταναστών – προσφύγων καταγγέλλοντας καταρχήν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που αιματοκυλούν τους λαούς και καλώντας τον ελληνικό λαό να επιδείξει ανθρωπιά και να μην επικρατήσουν οι χρυσαυγίτικες ελεεινές κραυγές που λένε να βουλιάζουν οι βάρκες και να πνίγεται ο κόσμος.

Επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για την πλήρη παροχή σίτισης, στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέχρι και δωρεάν μεταφοράς των προσφύγων με ειδικές πτήσεις στις χώρες προορισμού τους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: