Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτό που συνέβη με τα διόδια σήμερα, καταδεικνύει τι σημαίνει να έχεις στην κατοχή σου τα «κλειδιά» της οικονομίας… (2 VIDEO)


Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όταν σε δηλώσεις του έξω από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε αποκάλυψε ότι, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί του αντιθέτου, τα χαράτσια των διοδίων συνέχιζαν και σήμερα το πρωί να εισπράττονται από τους ετεροδημότες που ταξίδευαν για να ψηφίσουν.
Ο Δ. Κουτσούμπας βέβαια δεν έμεινε στις δηλώσεις. Με παρέμβασή του στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό ζήτησε να ανοίξουν οι μπάρες και να μην εισπράττονται τα τέλη. Όμως…


Το θέμα μετά την καταγγελία του Δ. Κουτσούμπα ανακινήθηκε, προκάλεσε δηλώσεις και ανακοινώσεις, χωρίς να αλλάξει κάτι στην ουσία και τα διόδια να συνεχίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή να εισπράττουν κανονικά τα δυσβάσταχτα τέλη από τους διερχόμενους πολίτες.

Σε μια από τις πολλές δηλώσεις, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι «οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα διόδια είναι ιδιωτικές» και οι περισσότερες δεν απάντησαν καν, αγνοώντας το αίτημα του υπουργείου (από 21/8) για ανοιχτά διόδια σήμερα! Ενώ για τις  δυο –μόνο- που απάντησαν, σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη, η απάντησή τους ήταν αρνητική: «Εμείς δεν συμφωνούμε να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση»…


Αυτό που συνέβη σήμερα με τα διόδια καταδεικνύει δυο πράγματα.

Πρώτο, την πραγματική εξουσία την έχουν αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία, οι επιχειρηματικοί όμιλοι (οι κατασκευαστικές εταιρίες στην προκειμένη περίπτωση), που δρουν με γνώμονα το ιδιωτικό κέρδος. Κάθε κυβέρνηση, όσο καλή πρόθεση και αν έχει (χωρίς βέβαια να τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τις προθέσεις της «πρώτη φορά αριστερά»…), παραμένει με δεμένα τα χέρια μπροστά στους καπιταλιστές.

Δεύτερο: Ακόμα και τη μέρα των εκλογών, όποιος θέλει να το δει, βλέπει ότι το μόνο κόμμα που στέκεται στ’ αλήθεια δίπλα στο λαό και παλεύει –με το λαό- για το λαό, είναι το ΚΚΕ.

Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: