Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Την Πέμπτη 23 Ιούλη η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου


Την Πέμπτη 23 Ιούλη θα γίνει φέτος η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, στις 7.30 μ.μ., έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγ. Άννης και Ιερά Οδός).
Σε κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ν. Αττικής, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) αναφέρουν:
«Στις 28 Ιούλη συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας της Παντείου, μέλους της ΚΝΕ, από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο.
Όπως και σήμερα, έτσι και τα συνθήματα και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε η Σωτηρία έξω απ' τις πύλες της ΕΤΜΑ, 34 χρόνια πριν, σημάδευαν τον ταξικό αντίπαλο, είχαν στόχο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σήμερα που εντείνεται η επίθεση του κεφαλαίου, του κράτους του και των κομμάτων που το υπηρετούν, τσακίζοντας κάθε κατάκτηση των εργαζομένων, σήμερα που η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης καλείται να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα και να ζήσει μια ζωή κόλαση, που η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά μαστίζει τους νέους, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο αυταρχισμός, η κρατική και εργοδοτική βία, είναι επιτακτική η ανάγκη για οργανωμένο, μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης στο κίνημα, σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές.
Σήμερα ο κοινός βηματισμός της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, τους νέους από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, που έχουν κοινό ταξικό αντίπαλο, είναι όρος για να ανασυνταχθεί το κίνημα και να παλέψει με όρους αντεπίθεσης. Σήμερα να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία για την προοπτική να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, στην εξουσία και στον παραγόμενο πλούτο. Για να βρουν οριστική λύση τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που μας δημιουργεί το εκμεταλλευτικό σύστημα.
Οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε την παρέμβασή μας! Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, τους φοιτητές και σπουδαστές των εργατικών - λαϊκών οικογενειών να πάρουν τώρα την υπόθεση στα χέρια τους! Σε κάθε χώρο δουλειάς με τα σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων, σε κάθε σχολή με τις Επιτροπές Αγώνα, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, στα σχολεία, στις γειτονιές με τις Λαϊκές Επιτροπές.
Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε με το νέο μνημόνιο, που φέρνουν ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, χρειάζεται να φουντώσει η πάλη για το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, την προστασία των ανέργων. Να συγκροτηθούν Επιτροπές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοήθειας παντού. Να δυναμώσει η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, την Εκπαίδευση, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση και λειτουργία, για δωρεάν μετακίνηση, στέγαση, σίτιση, βιβλία, αναλώσιμα των φοιτητών, των σπουδαστών, των μαθητών. Για μόρφωση υψηλού επιπέδου και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπωλίων. Για την αντιμετώπιση της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας, που κλιμακώνεται και θωρακίζεται με νέα μέτρα και νόμους.
Κρατάμε ψηλά τη σημαία της αντίστασης, της ρήξης, της αντεπίθεσης ως την τελική νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: