Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Σοβαρή καταγγελία από το Συνδικάτο Μετάλλου


Μια σοβαρή καταγγελία, ενδεικτική για την περιφρόνηση που δείχνουν η εργοδοσία και το κράτος της για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, κάνει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Σε επιστολή που απευθύνει, μεταξύ άλλων, στον υπουργό Εργασίας, Π. Σκουρλέτη, και στις αρμόδιες υπηρεσίες, σημειώνει:

«Την Τετάρτη 3 Ιούνη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας και πρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αρνήθηκε το αίτημα που του τέθηκε από τους εκπροσώπους του Συνδικάτου μας να πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή έλεγχος στο Ναυπηγείο "Σπανοπούλου" στη Σαλαμίνα, όπου πριν από δύο μέρες είχε συμβεί ατύχημα σε συνάδελφό μας που εκτελούσε εργασίες υδροβολής και το οποίο δεν δηλώθηκε από την επιχείρηση ως όφειλε.

Το αιτιολογικό από την πλευρά του εκπροσώπου του υπουργείου ήταν ότι δεν υπήρχε επίσημη καταγγελία για ατύχημα. Αυτό καταδεικνύει ότι το υπουργείο Εργασίας συνεχίζει την ίδια ακριβώς πολιτική των προκατόχων του για την απαξίωση και διάλυση των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου, που αυτό άλλωστε επιδιώκει και η εργοδοτική πλευρά και με διάφορα προσχήματα και "νομικίστικα" τερτίπια, καθημερινά προσπαθεί να μπλοκάρει τη λειτουργία τους.

Επίσης, για τις περισσότερες των παραβάσεων για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, που διαπιστώνει η Μεικτή Επιτροπή Ελέγχου, προσπαθούν να ρίξουν "στα μαλακά" τους υπεύθυνους. Καλούμε τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την πορεία του συνόλου των παραβάσεων που έχουν διαπιστωθεί από τις Μεικτές Επιτροπές τα τελευταία χρόνια».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: