Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Aγώνας Αλληλεγγύης "ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ" - Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών


Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ - ΨΝΑ , η ομάδα Hasta la Victoria Siempre, η Εθνική Αστέγων και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ, διοργανώνουν την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στις 18.00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Ε. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ» (Μπαρουτάδικο, Αλσος Αιγάλεω, Σουλίου και Σίφνου), αγώνα Αλληλεγγύης.

• Κοινωνική Επανένταξη Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.
Η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής είναι το μεγαλύτερο δημόσιο στεγνό πρόγραμμα του ΕΣΥ στην Ελλάδα.
Από το 1987 έως σήμερα, αναπτύσσεται διαρκώς σε τομείς πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης. Παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες χωρίς υποκατάστατα για τοξικομανείς, γυναίκες και μητέρες τοξικομανείς, έφηβους, μετανάστες, οικογένειες, εξαρτημένους από το Διαδίκτυο, διατροφικές διαταραχές.
Στο θεραπευτικό πλαίσιο λειτουργεί ένας αστερισμός ομάδων (ψυχοθεραπείας, τέχνης, δραματοθεραπείες, χοροθεραπείας, κοινωνικού προβληματισμού, φωτογραφίας, δημιουργίας και πολιτισμού, αγγειοπλαστικής, ποδοσφαίρου κ.λ.π.) διαμορφώνοντας τους όρους των αναγκαίων αλλαγών που κάνουν δυνατή την απελευθέρωση του εξαρτημένου ατόμου σε όλα τα επίπεδα από τα δεσμά της εξάρτησης και την ισότιμη επανένταξη του στο κοινωνικό σύνολο.

• Hasta la Victoria Siempre, Η ανθρωπιστική κοινωνική αθλητική κίνηση παλαίμαχων διεθνών ποδοσφαιριστών και καλλιτεχνών χρησιμοποιώντας την φράση του Τσε Γκεβάρα «αν κάπου στην υφήλιο κάποιος συνάνθρωπός μας υποφέρει και αδικείται, τότε πρέπει να συμπάσχουμε και να πολεμάμε για αυτό» συμπαραστέκεται και αγωνίζεται δίπλα σ’όσους αντιστέκονται.

• Εθνική Αστέγων Αξιοπώντας το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για κοινωνική αλλαγή, δημιουργήθηκε η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων, η οποία συμμετέχει κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup), μία διοργάνωση όπου περίπου 700 άνθρωποι-αθλητές, από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες από όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, συναντιούνται σε μια πόλη για να στείλουν ένα κοινό μήνυμα: «Γκολ στη Φτώχεια»

• Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ.
Ο σύλλογος του μεγαλύτερου Ψυχιατρείου της χώρας, υπερασπίζεται με σεβασμό τις ανάγκες, τα δικαιώματα, την ασφάλεια, και την αξιοπρέπεια ασθενών και εργαζομένων για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες ποιοτικές Δημόσιες και Δωρεάν, υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Διοργανωτές: Οικονομάκος Παναγιώτης, Βαγγέλης Κουτσογιάννης, Τ. Βαμβακίδης, Χρ. Αλεφάντης, Ηλίας Ράγγος, Μαρία Τσιτσοπούλου, Γαλάνη Στέλλα

Συμμετέχοντες Hasta la Victoria Siembre : Σεραφείδης Στέλιος (ΑΕΚ) , Σιμιγδαλάς Μιχάλης (ΑΕΚ), Μαρκος Δημήτρης (ΠΑΟ-ΕΘΝΙΚΗ), Λαγωνικάκης Ανδρέας (ΠΑΟ), Παυλίδης Γιάννης (Εθνικός Αστέρας), Κιρκασιάδης Λάζαρος (Εθνικός Αστέρας), Οφρυδόπουλος Σωκράτης (ΙΩΝΙΚΟΣ), Καραδήμος Λουκάς (ΠΑΟΚ), Παπάζογλου Σάββας. (ΟΣΦΠ), Αντωνίου Αντώνης (Ηθοποιός), Βαμβακίδης Τάκης (Ηθοποιός), Παπαθανάσης Γιάννης (Ηθοποιός) ,Λέκκας Βασίλης (ερμηνευτής), Κτενάς Γιώργος, (δημοσιογράφος)

Συμμετέχουν εθελοντικά, η διαιτητής Β. Μαραγκού, οι επόπτριες Αλ. Αλεξοπούλου και Ε. Καραβία και η γιατρός Α. Σωτηροπούλου

Συμμετέχει εθελοντικά ο οργανοπαίκτης μπουζουκιού Μακρίδης Στελιος.

Ευγενική παραχώρηση γηπέδου, Δήμος Αιγάλεω.

Αφίσα: Δημιουργικό Τμήμα Τυπογραφείου Εργοθεραπείας ΨΝΑ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: