Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε την κατασκευαστική εταιρία «J & P ΑΒΑΞ» για την προσπάθειά της να εκβιάσει τους εργαζόμενους και να τους κάνει «πιόνια» για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία της.

Με πρόσχημα την μη επιστροφή ΦΠΑ προχωρά σε αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών των εργαζόμενων.

Παρόμοια πραχτική χρησιμοποιούν και τα άλλα μονοπώλια του κλάδου (ΑΚΤΩΡ – ΤΕΡΝΑ), που μοναδικό στόχο έχουν την απρόσκοπτη ροή χρημάτων από τον ιδρώτα των εργαζομένων παρόλο που καθημερινά εισπράττουν πανάκριβα διόδια.

Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές.

Στο ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης να πετιούνται οι εργάτες κατά δεκάδες στο δρόμο, σε όλα τα έργα τα μεροκάματα να είναι σε επίπεδα πείνας, τα ωράρια να είναι από ήλιο σε ήλιο και στο ένσημο να γίνεται μεγάλη σφαγή.

Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση, που η μόνη της έννοια είναι πως θα αρπάξει τον ιδρώτα των εργαζομένων για να τον δώσει προίκα στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και στα άλλα κοράκια, όπως είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι κλπ.

Καλούμε τους εργαζόμενους,

Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τη τρομοκρατία.

Να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που «πουλάνε φύκια για κόκκινες μεταξωτές κορδέλες».

Να οργανώσουν την πάλη τους και μαζί με το συνδικάτο και την ομοσπονδία μας να απαιτήσουμε:

    Να εξασφαλιστεί η δουλειά όλων των εργαζομένων.
    Να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη.
    Να διώξουμε από τη μέση τα κοράκια του κλάδου, που το μόνο που ξέρουν είναι να μας πίνουν το αίμα, είτε από το μεροκάματο είτε από τα διόδια.

Δημιουργία εδώ και τώρα Δημόσιου Ενιαίου Κατασκευαστικού Φορέα που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί έργα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε, κυβέρνηση και εργοδοσία να αφήσουν τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων και να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: