Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Άρτα: Εκδήλωση για τα 70χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης (ΦΩΤΟ)


Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής 10 Μάη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Άρτας η Τομεακή Επιτροπή Άρτας του ΚΚΕ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή video του ΚΚΕ, ενώ τη σκυτάλη για την κεντρική ομιλία πήρε ο Μπάμπης Παπάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου του Κόμματος.
Ο Μπάμπης Παπάς, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής καθώς επίσης και στα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτά. «Είναι ανάγκη η πάλη κατά του φασισμού για την υπεράσπιση εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών κατακτήσεων να μην αποσπάται από την πάλη ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την εξουσία τους αφού ο φασισμός είναι μια άλλη μορφή εξουσίας των μονοπωλίων. Να μη διολισθαίνει σε συμμαχία με αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις, που επιδιώκουν να περισώσουν την κοινοβουλευτική μορφή άσκησης της καπιταλιστικής δικτατορίας», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στα συμπεράσματα από τη στρατηγική του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις σύγχρονες εκτιμήσεις και επεξεργασίες του ΚΚΕ, στα διδάγματα από τον ηρωικό αγώνα των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ -ΔΣΕ. 


«Τα συμπεράσματα αυτά έχουν πολύ μεγάλη σημασία γιατί και σήμερα οι λαοί βρίσκονται μπροστά σε διαδοχικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε μικρότερου ή μεγαλύτερου βάθους οικονομικές κρίσεις του καπιταλισμού που κυοφορούν βαθύτερες και πιο γενικευμένες κρίσεις διεθνώς» υπογράμμισε, ενώ έκλεισε την ομιλία του, αναφέροντας πως «στις σημερινές συνθήκες η δράση του ΚΚΕ φωτίζει την αναγκαιότητα και το δρόμο της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Αποκαλύπτει το ρόλο της νέας αστικής κυβέρνησης, έχει αταλάντευτο ιδεολογικό μέτωπο απέναντι στο ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό ρεύμα, στο ναζιστικό φασιστικό ρεύμα. Συνεχίζει την προσπάθεια για να σπάσει το κλίμα αναμονής, να ανέβει η μαχητικότητα και απαιτητικότητα του ελληνικού λαού, με συνεχή προσπάθεια για ανασύνταξη του κινήματος, με ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των πιθανών ενδεχομένων κατάληξης της διαπραγμάτευσης καθώς και των πιθανών ελιγμών της κυβέρνησης με δημοψηφίσματα ή εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: