Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η «εισβολή» των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας, η ενόχληση του κ. Σκουρλέτη και η «ανησυχία» της κας Τσαπανίδου για την «ισορροπία της αγοράς» (VIDEO)


«Έκοψαν» τη σούπα του κοινωνικού διαλόγου οι εκπρόσωποι ταξικών σωματείων που στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων στον υπουργό, και ήταν αναμενόμενο να προκληθεί αναταραχή σε κυβέρνηση και δημοσιογράφους.
Τα όσα διαδραματίζονται στο βίντεο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικά των προθέσεων της κυβέρνησης αλλά και των διαθέσεων των ΜΜΕ απέναντι στις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης που δεν «καλουπώνεται» στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό…

Το βίντεο από τον Ενικό
Δείτε επίσης το ρεπορτάζ του 902 (βίντεο-φωτογραφίες) από την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, είναι να μην ανησυχεί η κα Τσαπανίδου; το ΠΑΜΕ πήγε εκεί για να χαλάσει τη σουπα της εθνικής ενότητας και της εθνικής αλληλεγγύης. Δεν πηγε με εντολή των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Ούτε των άλλων εταίρων. Πήγε να μιλήσει για τους εργαζόμενους και τα δίκια τους, κι αυτό φέρνει μεγάλη αλλεργία στα αφεντικα της κας Τσαπανίδου και κάθε Τσαπανίδου. Ενώ σήμερα; Με χαμόγελο η κα Τσαπανίδου έδειξε την πορεία των μεταλλορύχων απ' τη Χαλκιδική, που κατέβηκαν με έξοδα της εταιρείας παρακαλούμε, για να ζητήσουν να μην κλείσει η εταιρεία. Κι ούτε περί εισβολής μίλησε ούτε για το κλείσιμο της Μεσογείου, ούτε για το ότι η εταιρεία έμεινε κλειστή σήμερα κι ίσως κι αύριο. Πάντα δίπλα στους εργαζόμενους η κα Τσαπανίδου και τα αφεντικά της. Αλλά κι η Εταιρεία Χρυσού; Τέτοια φροντίδα για τους εργάτες της; ΄Ηταν σαν κι αυτή την ταινία που τέλειωνε με το:
"Πρώτη φορά βλέπω το κεφάλαιο να αγκαλιάζει με τόση στοργή τον εργαζόμενο".

Ανώνυμος είπε...

Λάθος: όχι της Μεσογειου αλλά της Μεσογείων.

Ανώνυμος είπε...

΄Εχουν λυσσάξει υπουργός, κυβέρνηση, τσιράκια του στα ΜΜΕ και κυβερνητικός συνδικαλισμός -ΜΕΤΑ-για την μπουκα. Και βρίζουν και λένε για προβοκάτσιες. Κι ο Στάθης στο χορό. (Λείπει ο Μάρτης απ' την Σαρακοστή;) Ο οποιος μας λέει ότι το ΠΑΜΕ ποτέ δεν μπούκαρε στο υπουργείο Εργασίας επί προηγούμενης συγκυβέρνησης. Ξεχνάει τον κ. Βρούτση και τις προβοκάτσιες του που δήθεν το ΠΑΜΕ όταν μπούκαρε στο εργασίας τα έκανε γης μαδιάμ; ΄Οχι, δεν το ξεχνάει αλλά πώς αλλιώς θα μας κάνει εμας να το ξεχάσουμε; ΄Αδικα τον παίρνει τον μισθό του; Κάπως πρεπει να τον δικαιολογήσει.