Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

«Η απεργία αυτή μάλλον είναι σημαντική γιατί ήρθαν πολλά κανάλια να την καλύψουν!!!»


Άλλο εργαζόμενοι άλλο μισθοφόροι...
Άλλο διαδηλωτές και άλλο κλακαδόροι...
Άλλο να ναυλώνεις τα πούλμαν από το υστέρημα σου και άλλο να στα ναυλώνει η εταιρεία που δουλεύεις...
Άλλο να έχεις τους πολίτες δίπλα σου και άλλο τον Άδωνη Γεωργιάδη επικεφαλής στην πορεία σου...
Εν κατακλείδι... του Πάχτα τα καμώματα τα βλέπει ο λαός και γελά... :ΡΡΡ

Το «παρών» στη διαδήλωση υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των μεταλλείων προανήγγειλε ότι θα δώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μέσω Twitter: «Σήμερα θα παρευρεθώ και εγώ στην πορεία τους… Οφείλουμε να τους στηρίξουμε στον αγώνα για τις δουλειές τους».

Υπάρχουν εργάτες που ματώνουν όταν κάνουν απεργία όπως και εργοδοτικοί που τους κάνει τα "έξοδα" η εταιρεία. "Η απεργία αυτή μάλλον είναι σημαντική γιατί ήρθαν πολλά κανάλια να την καλύψουν!!!" 16-4-15
Marios Lolos

Φωτογραφίες: Μάριος Λώλος 

φωτο: Ενικός
  
Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε στην πορεία των μεταλλωρύχων στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, φορώντας κι αυτός το χαρακτηριστικό κράνος.
Ενικός

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορείς ως εργαζόμενος να χάσεις το δίκιο σου. Γιατί σίγουρα παρ' όλο που όλοι μας είμαστε με το μέρος των κατοικων εκείνης της περιοχής πρέπει να αναγνωρίσουμε και σ' αυτούς ότι θα χάσουν τη δουλειά τους αν κλείσει η εταιρεία εκεί πάνω. Αλλά, απ' αυτό μέχρι τον προπηλακισμό κατοίκων, και το τάξιμο κάτω από ξένες σημαίες έχει μεγάλη διαδρομή.Μέχρι το τσανακογλείψιμο των αφεντικών σου και το να παλεύεις για τα δικά τους συμφέροντα είναι μεγάλη απόσταση απ' το δίκιο. Μεγάλη απόσταση που είναι στρωμένη με ΣΚΑΤΑ. Γι΄αυτό τρέξαν όλα τα κανάλια και το δείξαν και μάλιστα χωρίς να λένε τιποτα για την ταλαιπωρία των οδηγών στη Μεσογείων απ' το κλείσιμο του δρόμου.

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα και το αρθρο στο Ριζασπάστη για την απεργία αυτή. Εντάξει, βάζει τα ζητήματα που βάζει, σωστά τα λέει, πιστεύω όμως ότι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις που εργάτες παίρνουν τέτοια θέση, κάτω απ' τη σημαία της εταιρείας θα έπρεπε κάπως να τους "τραβάει" και το αυτί. Καθαρά δηλαδή να τους λέει ότι κάνουν με λάθος τρόπο τον αγώνα τους κι ότι δεν θα βρουν δικαίωση απ' αυτόν. ΄Οπως π.χ. στο αίτημα για πρόωρη συνταξιοδοτηση που είναι δίκαιο για τη δική τους δουλειά, δε νομίζω η εταιρεία να πει ναι. Τους έδωσε όμως σημαιούλες με "ναι, στην ανάπτυξη". Η ανάπτυξη όμως θέλει ελαστικά ωράρια, οπότε συνταξιοδότηση γιοκ. Γνωμη μου είναι οτι πρέπει να ανοίγουμε καθαρά μέτωπο με τέτοιες περιπτώσεις αγώνων γιατί δυστυχώς θα τις βλέπουμε συχνά από δω και πέρα.

Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Για ποσο καιρό όμως θα έχουν δουλειά φίλε μου

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Εργάτες με αφεντικά ΠΑΡΕΑ;;;