Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Οι "κλέφτες" του ιδρώτα μας δεν μπορούν να μάς κατηγορούν για κλοπή - Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για τις πρακτικές του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»


Την καταγγελία του κατά της διοίκησης του «Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος» για την απαράδεκτη πρακτική των ελέγχων που έχουν επιβάλει στα προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων κατά την έξοδό τους από αυτό, εκφράζει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές.
Σε αυτό υπογραμμίζει πως τολμούν να θεωρούν κλέφτες τους εργαζόμενους αυτοί που τόσα χρόνια θησαυρίζουν με τον κλεμμένο ιδρώτα τους. Συγκεκριμένα:

«Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει τους υπεύθυνους του "Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος'', για την τρομοκρατία που ασκούν στους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο οι έλεγχοι που επιβάλλουν στα προσωπικά αντικείμενα κατά την έξοδό τους από το εργοτάξιο

Όταν οι εργαζόμενοι αντέδρασαν σε αυτή την απαράδεκτη πρακτική, εισέπραξαν τις απειλές για απαγόρευση εισόδου στο εργοτάξιο αν δεν δεχτούν τον εξευτελιστικό έλεγχο.

Θεωρούν δηλαδή τους οικοδόμους εν δυνάμει κλέφτες, αυτοί που θησαυρίζουν από τον κλεμμένο ιδρώτα των εργατών, που τα κέρδη του σημαίνουν εργατικά ατυχήματα, εξοντωτικά ωράρια, τσακισμένοι μισθοί και απληρωσιές για τους εργάτες. Αυτοί έχουν το θράσος να λένε κλέφτες τους εργάτες που φτύνουν αίμα και ιδρώτα για να πάνε στις οικογένειές τους ένα κομμάτι ψωμί.

Τους προειδοποιούμε ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα μείνουν αναπάντητες από το ταξικό κίνημα, από τους ίδιους τους εργάτες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τέτοιες πρακτικές στο Συνδικάτο και να μη δέχονται τέτοιους εξευτελιστικούς ελέγχους. Οι εργάτες έχουν αξιοπρέπεια, κούτελο καθαρό. Διεκδικούν το δίκιο τους.

Οι "κλέφτες" του ιδρώτα μας δεν μπορούν να μας κατηγορούν για κλοπή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: