Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΚΚ Βενεζουέλας: Κάλεσμα να δυναμώσει η αλληλεγγύη κόντρα στις επεμβάσεις των ΗΠΑ


Την πολιτική της επέμβασης από την πλευρά των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας καταγγέλλει το ΚΚ Βενεζουέλας με ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ. Σε αυτήν σημειώνει ότι «η στάση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαιώνει το ρόλο του ως εκπροσώπου των πολυεθνικών και του ιμπεριαλισμού, βορειοαμερικάνικου και ευρωπαϊκού, που εμφάνισε μια προκλητική διακήρυξη με την οποία κατηγορεί τη Βενεζουέλα ως "ασύμβατη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ". 

Για το ΚΚ Βενεζουέλας, αυτή η διακήρυξη είναι μια επιθετική, υπεροπτική και προβοκατόρικη απάντηση του ιμπεριαλισμού για την υπεράσπιση των λακέδων τους στη χώρα, στη στάση υπεράσπισης της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας που εφαρμόζει η μπολιβαριανή κυβέρνηση με πρόεδρο τον Ν. Μαδούρο». Και συνεχίζει: «Είναι μια απάντηση στις συνεχόμενες ήττες που γνωρίζουν οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις της αντίδρασης από την μπολιβαριανή κυβέρνηση, την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους της πόλης και της υπαίθρου».

Το ΚΚ Βενεζουέλας μπροστά στις ιμπεριαλιστικές απειλές, μπροστά στην επιθετικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, απευθύνει κάλεσμα «στον βενεζουελάνικο λαό να δυναμώσει την πλατιά πατριωτική ενότητά του, την μπολιβαριανή ενότητα λαού και στρατού, για να συντρίψει κάθε ενέργεια του ιμπεριαλισμού κατά του και της διαδικασίας αλλαγών που έχει ξεκινήσει. 

Επίσης, καλεί το διεθνές κίνημα για την ειρήνη, το διεθνές λαϊκό επαναστατικό κίνημα, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα όλου του κόσμου να δυναμώσουν την ενεργητική αλληλεγγύη τους προς την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας κόντρα στις επεμβάσεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού».

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα διαφωνήσω σ' αυτά που αναφέρει για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό το ΚΚ Βενεζουέλας. Πολύ φοβάμαι όμως ότι και το ΚΚ Βενεζουέλας και τα άλλα λατινοαμερικάνικα ΚΚ έχουν πέσει σε λούμπα στηρίζοντας έστω και κριτικά κυβερνήσεις σαν της Βενεζουέλας. Μακάρι να βγω λάθος.