Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»


Κινητοποίηση έξω από την περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ, στην οδό Δωδεκανήσου, πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, απαιτώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Μαζί με τους εργαζόμενους στις κατασκευές, διαδήλωσαν και απεργοί της «Κόκα Κόλα» που από τον Οκτώβρη του 2013 παλεύουν για την ανάκληση των απολύσεων και την παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Με συνθήματα όπως «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», κάλεσαν τους άνεργους να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα, για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των οικογενειών τους, να δυναμώσουν την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι και άνεργοι από τον κλάδο των κατασκευών απαίτησαν αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το χρόνο της ανεργίας. Εκτακτη ενίσχυση 1000 ευρώ για τις ημέρες του Πάσχα σε όλους τους ανέργους του κλάδου. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Να είναι συντάξιμος ο χρόνος της ανεργίας. Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επαναφορά του άμεσα στα 58 χρόνια.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει νέα κινητοποίηση την Τρίτη 17/3 στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους για να απαιτήσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους άνεργους και τις οικογένειές τους.

Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, καλεί τους εργαζόμενους στις κατασκευές να πάρουν μαζικά μέρος και στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου που θα γίνει την Κυριακή 22 Μάρτη στις 10 π.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του ΕΚΘ.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: