Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

...Ταΐζουν «αξιοπρέπεια»


 «Ο καθένας μπορεί να συγκρίνει τη χτεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού, ο οποίος ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο κόσμος στις πρόσφατες εκλογές, ανεξάρτητα από το αν συμπαθεί ή αν αντιπαθεί τον κ. Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ελληνική κυβέρνηση, χτες ο Ελληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι τον άκουγαν να λέει αυτά τα πράγματα μέσα στο Βερολίνο.
Κι αυτό -κατά την άποψή μου- από μόνο του είναι σημαντικό και για την ανόρθωση της αξιοπρέπειας των Ελλήνων, που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει καταβαραθρωθεί». Επιστήμη έκαναν οι κυβερνητικοί το «φάτε μάτια ψάρια...» και το «όταν η πραγματικότητα δε μας συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης προσπαθούσε ολημερίς χτες να κάνει το μαύρο - άσπρο και να υποβάλει στο λαό το αίσθημα της αξιοπρέπειας, αντί της βαθιάς ανησυχίας που πρέπει να τον κατακλύζει μετά την εμφάνιση Τσίπρα στο Βερολίνο. Κι αυτό καθώς ο πρωθυπουργός όχι μόνο δήλωσε πως ό,τι έγινε έγινε σε σχέση με τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο δήλωσε ότι θα κρατήσει ό,τι «θετικό» από αυτά, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι έσπαγα το κεφάλι μου κι εγώ να καταλάβω τι ήταν το θετικό που είδε ο κ. Τσίπρας -έτσι στα ξαφνικά!!!- στην πρώην συγκυβέρνηση ώσπου τελικά κατάλαβα όταν έγινε η επιτροπή ελέγχου του χρέους. Το θετικό λοιπόν για τον κ. Τσίπρα και το συριζα ήταν ότι ο λαός πληρώνει αυτό το χρέος. Και λέγοντας ότι θα κρατήσει αυτό το θετικό εννοεί ότι θα συνεχίσει ο λαός να πληρώνει αυτό το χρέος.
Το κατάλαβες αφελή συριζαίε ψηφοφόρε; Χλωμό σε βλέπω όμως. Δεν τρέχεις να χειροκροτήσεις στις πλατείες.....