Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Φεύγει η Τρόικα και έρχονται οι …Bee Gees!


Τέλος η τρόικα λοιπόν. Τέρμα οι τρεις κοστουμαρισμένοι τύποι από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ που μπαινόβγαιναν φανερά στα υπουργεία και τις υπηρεσίες του κυρίαρχου κράτους μας κάνοντας ελέγχους σαν να ήταν τσιφλίκια τους!

Πλέον οι «συνδιαλλαγές» των περήφανων εκπροσώπων της χώρας μας θα γίνονται με το …"Brussels Group" (B.G.)! Τι είναι αυτό;
 

Οι εκπρόσωποι των ιμπερ…., συγγνώμη των δανειστών θέλαμε να πούμε, θα είναι τέσσερις (εξ ου και η κατάργηση της τρόικα που αποτελείται από …τρεις!), άρα λοιπόν μιλάμε για κουαρτέτο, εκτός δηλαδή από το ΔΝΤ, την ΕΕ και το ΕΚΤ προστίθεται και ο ESM/EFSM. Με μπαλαντέρ τον ΟΟΣΑ! (Άντε τώρα να γράψεις σε πανό «Κάτω οι κουαρτετιανές πολιτικές - Έξω ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM/EFSM και το συμλήρωμα αυτών ΟΟΣΑ»!)
 

Τι είναι λοιπόν όλα αυτό που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις; Τόσο σκληρές που όπως έγραψαν και οι Financial Times η πρώτη τους επιτυχία ήταν να πετύχουν ησυχία στην είσοδο του κτιρίου της Κομισιόν; Μάλλον επειδή έμειναν όλοι άναυδοι από τη σκληράδα των ελλήνων εκπροσώπων;
 

Οι Bee Gees (από το B.G.) λοιπόν θα κατοικοεδρεύουν σε μόνιμη βάση στις Βρυξέλλες. Εκεί θα πηγαίνουν οι δικοί μας αξιωματούχοι (υπουργοί και άλλοι υπάλληλοι) και δεν θα δέχονται να «διαπραγματεύονται» παρά μόνο με ισότιμους βαθμολογικά. Αν όμως χρειαστεί να έρθουν κάποια κλιμάκια για … «διευκρινήσεις» στην Ελλάδα αυτά θα αποτελούνται αποκλειστικά από τεχνικούς συμβούλους οι οποίοι, λέει, θα οδηγούνται σε ειδικούς χώρους, κάπου στην Αθήνα, όπου θα γίνεται «on Site Exchange of Facts»! Ελληνιστί: «Επιτόπου Ανταλλαγή Δεδομένων»!!! (Καιρό είχαμε να ακούσουμε για τους ...επιτόπου!). Θα είναι αραχτοί δηλαδή οι τύποι και θα τρέχουν οι υπάλληλοι των υπουργείων σε αυτούς, όχι οι υπουργοί που θα κάθονται εθνικά περήφανοι στα γραφεία τους χωρίς να τους ενοχλούν οι περίεργοι! Ποτέ στα υπουργεία και ποτέ προφανώς κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Να δούμε τώρα ποιους θα κυνηγάνε οι καθαρίστριες ή οποιοιδήπτε άλλοι μη πατριώτες! Κόκκινη γραμμή και εδώ είναι ότι θα συναντιόνται με ομόβαθμούς τους! Το που, πως, πότε, ποιοι και τι θα ζητούν θα (προ)αποφασίζεται και αυτό στις Βρυξέλλες.
 

Και όπως είπε και ο Μάρδας πλέον οι υπουργοί δεν θα αισθάνονται υποτελείς! Σημασία έχει να αλλάξει το σκηνικό. Να μην τους βλέπουμε τους δανειστές! Να μην ξέρουμε πότε θα έρχονται. Να αποφασίζονται τα πάντα έξω, και εδώ να γίνονται οι έλεγχοι στα κρυφά. Σημασία λοιπόν δεν έχει τι αποφασίζεται αλλά πως σερβίρεται και τι νοιώθει κανείς! Είναι μεγάλο πράγμα η ψυχολογία! Ειδικά αν είσαι υποτελείς, και ακόμη πιο ιδιαίτερα όταν μέσα σε 35 μέρες υποτάσσεσαι σε αυτά που πριν κατήγγειλες!
 

Με την εγγύηση της Παναρίτη πάντα! Ρωτήστε και τους Περουβιανούς κάτι ξέρουν!
 

Τώρα για το τι θα αποφασίζεται στις Βρυξέλλες και τι θα ελέγχουν οι τεχνικοί σύμβουλοι νομίζουμε ότι κάτι καταλαβαίνετε!
 

Staying Alive παιδιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: