Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλη -παρά τη συνεχή βροχή- η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα (VIDEO - ΦΩΤΟ) ― Η ομιλία του Δημ. Κουτσούμπα


Αψηφώντας τη συνεχή βροχόπτωση, εργαζόμενοι άνεργοι νέοι, νέες, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο πως  η «καλύτερη διαπραγμάτευση» είναι η οργάνωση της πάλης του λαού απέναντι στο σύστημα που γεννά τα μνημόνια.
 Από νωρίς, μέλη και φίλοι του κόμματος και της ΚΝΕ, συγκεντρώθηκαν στα μέρη όπου είχαν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις, σε Ομόνοια, Στύλους Ολυμπίου Διός, Άγαλμα Κολοκοτρώνη και Μοναστηράκι για να πορευθούν στη συνέχεια προς το Σύνταγμα.
Στη μεγάλη συγκέντρωση που είχε προμετωπίδα «Καμιά ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου - Αμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων. Ανάκτηση απωλειών - Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους» μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  




Στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:

«Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Φίλοι και Φίλες

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει απόψε εδώ, στην πλατεία Συντάγματος.

Παρόντες σε αυτό το προσκλητήριο του ΚΚΕ δεν είναι μόνο όσοι και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και βρίσκονται με την φυσική τους παρουσία απόψε εδώ.

Παρόντες με το νου και την καρδιά τους είναι οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες, οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι μαθητές, οι επιστήμονες και καλλιτέχνες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, από όλη την Ελλάδα, από τον Εβρο έως την Κρήτη, αλλά και οι Ελληνες και Ελληνίδες που βρίσκονται στην ξενιτιά, στη μετανάστευση, στα πέρατα της οικουμένης.

Εδώ από το Σύνταγμα φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της περήφανης ψυχής μας:

Αμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των ερφαρμοστικών νόμων τους.

Καμιά ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης για επέκταση του μνημονίου.

Ρήξη με τους δυνάστες του λαού μας, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Η συνέχεια της ομλίας ΕΔΩ. (902.γρ)

(Το βίντεο δεν έχει ήχο στα πρώτα περίπου τριάμισι λεπτά. Στη συνέχεια δεν υπάρχει πρόβλημα) 

4 σχόλια:

stelth είπε...

κόμμα παντός καιρού!

Unknown είπε...

Απο ήσυχους φρόνημους και καναπεδάτους δεν πήγε ποτέ μπροστά η ανθρωπότητα !

TRASH είπε...

Πάντως από κάτι κουβέντες που έκανα χθες μετά το συλλαλητήριο, δεν τους είδα ιδιέταιρα χαρούμενους τους ΣΥΡΙΖΑίους που το ΚΚΕ κατέβασε κόσμο για να ...στηρίξει το προεκλογικό τους πρόγραμμα για κατάργηση του μνημόνιου...

christosaigaleo είπε...

Χτές δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι, σήμερα είναι τελείως εχθρικοί και εριστικοί. οποιος είδε το Βαρεμένο το πρωί στο mega καταλαβαίνει . Σιγά σιγά όσο ο κόσμος θα τους παίρνει χαμπάρι οι αντιδράσεις τους θα είναι εκτός ελέγχου