Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Εγκλήματα με γνωστό τον ένοχο


Απανθρωπιά, αυθαιρεσία, τραμπουκισμός της καθημερινότητας; `Η κεντρικό στοιχείο μιας αντιδραστικής ιδεολογίας που θεοποιεί τον ιδιώτη και διαπερνά το κοινωνικό σώμα;

Δύο γεγονότα, την Κυριακή και τη Δευτέρα, έδωσαν λαβή στο ερώτημα: Το ένα ήταν επίθεση με λοστό σε βάρος μετανάστη. Το άλλο τροχαίο με εγκατάλειψη.

Συγκεκριμένα, επίθεση με λοστό δέχτηκε την Κυριακή Πακιστανός μετανάστης στα Καλύβια. Σύμφωνα με καταγγελία, την Κυριακή στις 1.40 το μεσημέρι ο Ναβίτ Ασράφ δέχτηκε ρατσιστική επίθεση την ώρα που έφευγε από τη δουλειά του και πήγαινε με ποδήλατο στο σπίτι του στο Λαγονήσι. Ενα αυτοκίνητο στο 41ο χλμ. της λεωφόρου Καλυβίων του έκοψε το δρόμο. Ο οδηγός, τον έβρισε μέσα από το αυτοκίνητο και κατέβηκε με επιθετικές διαθέσεις. Αφού έβγαλε σιδερολοστό και πιάνοντας με το ένα χέρι τον Ναβίτ άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι και το σώμα. Ο μετανάστης έπεσε κάτω αιμόφυρτος. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, όμως, από αστυνομικούς. Το τελευταίο γίνεται με το πρόσχημα της λήξης των εγγράφων του, ενώ έχει ήδη κάνει προσφυγή και την ίδια ώρα ο δράστης είναι ασύλληπτος παρότι, κατά πληροφορίες, είναι γνωστή η πινακίδα του αυτοκινήτου του το οποίο μάλιστα βρέθηκε.

Από την άλλη, τη Δευτέρα θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Νεκρός είναι ο 31χρονος οδηγός μοτοσικλέτας, η οποία συγκρούστηκε με αυτοκίνητο τύπου τζιπ ή suv μαύρου χρώματος, στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Μαντζαγριωτάκη, περίπου στις 03.45 τα ξημερώματα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε το θύμα αβοήθητο στον τόπο του δυστυχήματος, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε, ενώ αναζητείται από τις αρχές. Στοιχεία για το τροχαίο αναζητούν οι αρχές. Η Αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του δυστυχήματος, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας στα τηλέφωνα 210.9542.093 και 210.9542.101.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: