Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Καλό ταξίδι Ρόι…


«Έφυγε» νικημένος από τα πάθη του… Ένας ταλαντούχος άνθρωπος αποχαιρέτησε πρόωρα (μόλις στα 50 του χρόνια) τη ζωή. Ο παλαίμαχος Αμερικανός σπουδαίος μπασκετμπολίστας Ρόι Τάρπλει (Roy Tarpley), γνωστός και αγαπημένος στους φιλάθλους από το πέρασμά του από τη χώρα μας, νικήθηκε από τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, που δεν τον άφηναν σε «ησυχία» από τα χρόνια της παρουσίας του στα γήπεδα…

Σύμφωνα με το 902.gr : “Ο ταλαντούχος Αμερικανός μπασκετμπολίστας που άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Τέξας, είχε διατελέσει παίχτης των Ντάλας Μάβερικς, ωστόσο ακριβώς αυτές οι εξαρτήσεις δεν του επέτρεψαν να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για την πορεία του κατά το ξεκίνημα της παρουσίας του στο NBA. Στο πέρασμά του από την Ευρώπη αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, φορώντας τις φανέλες του Ολυμπιακού, του Άρη, του Ηρακλή και του Έσπερου.

Ως αιτία θανάτου του Ρ. Τάρπλεϊ πληροφορίες αναφέρουν την ηπατική ανεπάρκεια, παρότι κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μ. Κιούμπαν, συλληπήθηκε τους οικείους του και σημείωσε ότι «οι φίλαθλοι των Μαβς σε ολόκληρο τον κόσμο θα τον θυμούνται στοργικά».”

Με τα ίδια αισθήματα θα τον θυμόμαστε και εμείς, αφού ο ―εκτός από ταλαντούχος και συμπαθέστατος― Ρόι με το πέρασμά του από τη χώρα μας συνέβαλε στο να προχωρήσει το άθλημα ένα βήμα μπροστά, να αποχτήσει νέους φίλους και να γίνει αγαπητό σε περισσότερα νέα παιδιά.

Καλό ταξίδι Ρόι…

Σάββατο 10 Γενάρη 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: