Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας για την 56η επέτειο της Επανάστασης: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού της Κούβας


Μήνυμα για την 56η επέτειο της νίκης της Επανάστασης στην Κούβα, που γιορτάζεται αυτές τις μέρες, απέστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ στην ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας. Σε αυτό σημειώνεται:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Χαιρετίζουμε την 56η επέτειο της νίκης της Επανάστασης στην Κούβα, στην πρώτη αμερικανική χώρα όπου πραγματοποιήθηκε η σοσιαλιστική επανάσταση.

Μοιραζόμαστε τη χαρά των εργατών, όλου του λαού της Κούβας, για την επιστροφή στην πατρίδα και των τελευταίων από τους 5 Κουβανούς πατριώτες που παρέμειναν άδικα φυλακισμένοι 16 χρόνια στις ΗΠΑ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού, την κατάργηση της Κοινής Θέσης της ΕΕ, την απόκρουση κάθε υπονομευτικής προσπάθειας.

Αγαπητοί σύντροφοι, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τον αποκλεισμό, την ένοπλη επέμβαση και τις συνεχείς συνωμοσίες του ιμπεριαλισμού, με τη βοήθεια της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών και τη δραστήρια διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών η επανάσταση επικράτησε. Και στην Κούβα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο σοσιαλισμός απέδειξε την ανωτερότητά του προσφέροντας κατακτήσεις που αποτελούν ακόμη και σήμερα άπιαστο όνειρο για τους εργαζόμενους στον καπιταλιστικό κόσμο. Ο αγώνας της εργατικής τάξης της Κούβας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που δε στηρίζεται στην εκμετάλλευση και το κέρδος ανέδειξε ένα νέο σύστημα αξιών, τις αξίες του διεθνισμού, της ανιδιοτελούς αλληλεγγύης και προσφοράς, όπλιζε με δύναμη το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης των λαών για την Κούβα, αποδυνάμωνε τις ντόπιες και ξένες δυνάμεις της αντεπανάστασης.

Το Κόμμα μας στάθηκε πάντα στο πλευρό του λαού της Κούβας. Στήριξε και στηρίζει το κίνημα αλληλεγγύης. Αντιπαρατίθεται με τις προπαγανδιστικές επιθέσεις των φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, των δυνάμεων του οπορτουνισμού που εχθρεύονται το σοσιαλισμό και γι' αυτό υιοθετούν τις ιμπεριαλιστικές προφάσεις περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Εκτιμούμε τις μακρόχρονες ειλικρινείς διμερείς σχέσεις συνεργασίας, φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των κομμάτων μας και θέλησή μας είναι να τις αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο, δυναμώνοντας την κοινή μας δράση στο διεθνές κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τον συντροφικό διάλογο για τις διεθνείς εξελίξεις, τα καθήκοντα του επαναστατικού κινήματος, τα ζητήματα θεωρίας και πρακτικής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Η ΚΕ του ΚΚΕ»

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: