Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Να τους εμποδίσουμε! ― Σε γενικό συναγερμό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Πάνω από 1.000 εξορμήσεις σήμερα στους τόπους δουλειάς ― Στο υπουργείο Εργασίας σήμερα οι οικοδόμοι

Με πανκινητοποίηση οργανώνονται οι διαδηλώσεις που εξάγγειλε το ΠΑΜΕ για την Κυριακή



Επί ποδός πολέμου βρίσκονται συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές, μπροστά στα νέα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας, που επιχειρούν νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Από χτες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, υλοποιούν την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη. Διαμηνύουν πως οι εργαζόμενοι δε θα χαρίσουν τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα, δε θα επιτρέψουν την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Δε θα υποταχθούν στις αξιώσεις των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, αλλά θα απαντήσουν με την οργάνωση και την πάλη τους. «Με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας, είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε!»: Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ σε κάθε σωματείο, συνταξιουχική οργάνωση, σύλλογο γυναικών και νεολαίας, σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο που πρέπει να πάρει τη θέση στον αγώνα αυτό.
Χτες, στην Αθήνα, συνδικάτα έκαναν διαβήματα στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ενώ στη Θεσσαλονίκη πήγαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ρεπορτάζ σε διπλανές στήλες).
Χτες, επίσης, παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε μια σειρά πόλεις. Η αυριανή μέρα θα είναι μέρα πανεξόρμησης και ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς. Μαζικές εξορμήσεις και πικετοφορίες προγραμματίζονται και το Σάββατο, με στόχο να φτάσει πλατιά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στις συγκεντρώσεις που οργανώνει την Κυριακή, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, σε όλη τη χώρα.
Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων του νομού στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Στη Λάρισα, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και σωματείων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους προς το διοικητή του ΙΚΑ και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ της πόλης από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Στο Βόλο, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας από τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση έκανε χτες η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου. Συνεχίζει το πρόγραμμα δράσης της, σήμερα, με πανεξόρμηση σε χώρους δουλειάς, με στόχο να μη μείνει κανένας εργαζόμενος ανενημέρωτος για το νέο σφαγιασμό που προετοιμάζεται και να φτάσει παντού το κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Κυριακής, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Καλεί σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Τετάρτη στις 10/12, στις 10 π.μ.
Σωματεία και μαζικοί φορείς της Φθιώτιδας οργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ., στην έδρα της Αντιπεριφέρειας στη Λαμία (πλατεία Ελευθερίας). Επίσης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή προχωρούν σήμερα σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς: Στη Λαμία στο εργοστάσιο της «Τσιπίτα», σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Στη ΛΑΡΚΟ, στα εργοστάσια της Αταλάντης και την επιχείρηση «ΠΑΚΟ ΑΕ».
Κινητοποιήσεις αύριο, Σάββατο
Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις προχωρούν και αύριο, Σάββατο, σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές.
  • Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει πικετοφορία στο κέντρο της πόλης που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Αγ. Σοφίας.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς καλεί στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (πεζόδρομος Κομνηνών). Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Καλαμαριάς.
  • Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί σε πικετοφορία στις 11 π.μ. στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, οργανώνει πικετοφορία στις 11 π.μ., με αφετηρία την πλατεία Αμερικής.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου, καλεί σε πικετοφορία στις 10.30 π.μ., με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της (Αρτέμιδος 8, παλιό τέρμα).
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, οργανώνει 3 μαζικές εξορμήσεις στις 11 π.μ. στις γειτονιές, με αφετηρία τα παρακάτω σημεία: Τζων Κένεντυ και Πελασγίας, πλατεία Δέγλερη και πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή.
  • Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί σε πικετοφορία στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο.
  • Ριζοσπάστης 
  •  
    ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
    Πάνω από 1.000 εξορμήσεις σήμερα στους τόπους δουλειάς
    Με μια μεγάλη πανεξόρμηση και πανκινητοποίηση σήμερα στους τόπους δουλειάς, σε ολόκληρη τη χώρα, το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Από σήμερα το πρωί σε επιχειρήσεις, κλάδους και δημόσιες υπηρεσίες, από συνδικάτα και συνδικαλιστές γίνονται πάνω από 1.000 εξορμήσεις ενημέρωσης και συζητήσεις για το ασφαλιστικό, ενώ πανελλαδικά ξετυλίγεται μια πολύμορφη δραστηριότητα των σωματείων με δεκάδες πικετοφορίες σε δήμους και γειτονιές.
    Ενδεικτικά καταγράφουμε ορισμένες από τις εξορμήσεις που γίνονται ανά κλάδο και περιοχή: Από το Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής - Πειραιώς και Νήσων στα εργοστάσια «ΞΕΡΑΔΑΚΗΣ», «ΝΕΟΧΑΡΤ», «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ», «ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ», «ΠΛΑΣΤΙΚΑ», «ΣΚΑΓΙΑΣ», «INTERTRADE», «ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», «ΔΡΑΓΟΥΝΗΣ», από το σωματείο Λιθογράφων στα εργοστάσια «ΛΥΚΟΣ», «ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ» Αλιμος, «ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ» Κορωπί, «ΤΥΠΟΤΡΑΣΤ», «AP PRESS», «ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ», «ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ». Από την Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών στα πρακτορεία «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ» σε όλες τις βάρδιες. Από το Σωματείο της «Σόφτεξ» περιοδεία στο εργοστάσιο σε όλες τις βάρδιες. Από το σωματείο Γραφικών Τεχνών Κ. Μακεδονίας στα εργοστάσια «SP CARTONPACK», «MONDI PACKAGING», «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ», «ΧΑΡΤΕΛ». Από την Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής στις εταιρείες «ΤΕΚΑΝ», «ΣΙΝΤΕΛ», «ΣΤΑΓΕΡ», «ΓΑΪΤΑΝΟΣ». Από το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών στις κλινικές «ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», «ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ», διαγνωστικά εργαστήρια ομίλου «EUROMEDICA» (Αγ. Παρασκευή - Χολαργός - Περιστέρι), στη «ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ».
    Μεγάλη εξόρμηση στις επιχειρήσεις του κλάδου σε όλη τη χώρα οργανώνει η ΟΕΚΙΔΕ, καθώς και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής: Εξορμήσεις στις επιχειρήσεις: «Πεταλούδα», «Τσακίρης», «Αγγλούπας», «Lussile», «Mandarino», «Bill Cost», «Spick & Span», «Raxevsky», «Attrattivo», «Candia Strom», «Βαβουλάς», «Apple».
    Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις γίνονται στον κλάδο του χρηματοπιστωτικού στις εταιρείες : «Firstdata» και συγκέντρωση στο κομμάτι του collection, στη «Mellon», στο Κεντρικό της Τράπεζας Ελλάδος και συγκέντρωση στο Νομισματοκοπείο, Πειραιώς (οδ. Παπάδου), στην ΑΛΦΑ (λ. Αθηνών), στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής, Εθνική σε Καλλιθέα και Ν. Σμύρνη. Από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Μετανάστες («Γεν. Ανακύκλωση» και Στερεά Απόβλητα Ασπρόπυργο), Αποθήκη «Θεοχαράκη», Αποθήκη «Κosmocar», «Icap». Από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής: «ΣΚΟΤ», «FLEXOPACK», «ΑΡΓΩ», «ΒΕΡΝΙΛΑΚ», «NEOCHEM», «ΚΑΣΣΙΝΑΚΗΣ», «ALCHIMICA». Από το Κλαδικό ΣΕΤΤΑ στα ΕΛΤΑ Λένορμαν, Πατησίων, Ιλίου, Καματερού, Αιγάλεω, Δάφνης, Φιλαδέλφειας, Περιστερίου. Από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στα αμαξοστάσια και στους δήμους: Πεύκης - Λυκόβρυσης, Κηφισιάς, Μαρούσι, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Περιστερίου, Αγ. Βαρβάρας, Περάματος, Κορυδαλλού, Κερατσινίου, Γλυφάδας. Από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών και Επιτροπών Αγώνα στους παρακάτω χώρους: Εργοστάσιο ΗΣΑΠ Πειραιά, Ν. Φάληρο ΗΣΑΠ, Μετρό Σεπόλια, Ελληνικό ΤΡΑΜ, Ελληνικό Αμαξοστάσιο (ΑΣ) ΕΘΕΛ, Λιόσια ΑΣ ΕΘΕΛ, Ανθούσα ΑΣ ΕΘΕΛ, Πειραιάς ΑΣ ΕΘΕΛ, Πέτρου Ράλλη ΑΣ ΕΘΕΛ, Μπραχάμι ΑΣ ΕΘΕΛ, Βοτανικός ΑΣ ΕΘΕΛ, Κόκκινος Μύλος ΑΣ ΗΛΠΑΛ, Αττική ΑΣ ΗΛΠΑΠ. Από το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Φαρμάκου στις επιχειρήσεις : «ΚΛΕΒΑ», «Φ/ΘΗΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ», «ΔΥΝΑΜΙΚΗ», «ΦΑΡΜΑΣΥΝ», «ΑΝΤΕΛΚΟ», «ΠΕΙΦΑΣΥΝ», «ΣΠΕΣΙΦΑΡ», «ΤΖΟΝΣΟΝ», «ΦΑΡΜΑΤΕΝ», «ΧΕΛΕΝΙΚΑ», «ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ», «ΛΑΒΙΦΑΡΜ», «ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ», «ΤΖΕΝΕΣΙΣ», «ΛΑΪΟΝ ΦΑΡΜΑ», «ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΡ. KALLYNTIKA», «ONE PHARMA»,«ALFAFARM», «FARMALOYJ», «FARMASERBIS», «SARANTHS», «ELFARM», «ENFAREL», «MENTISYL», «JYDIAS». Από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε: «PRAKTIKER» Ελληνικό, Αιγάλεω, Ταύρος, ΕΡΜΟΥ, ΑΠΟΘΗΚΗ «ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ», «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» Αμπελόκηποι, Λ. Αθηνών, Αργυρούπολη, Πειραιάς, «Empoli Outlet», ΛΗΤΩ», «ΗΡΑ», «ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ», «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ», «LIDL» Πατησίων, «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» Κυψέλη, «ΙΖΟΛΑ», Χαϊδάρι, Καισαριανή, «ΑΤΤΙΚΑ», «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» ΜΕΤΣ, Χαλάνδρι, Παγκράτι, Βύρωνα. Από το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων στα ξενοδοχεία: «TITANIA», «ZAFOLIA», «STANLEY», «ROYAL OLYMPIC», «INTERCONTINENTAL», «MELIA», «ATHENS PLAZA», «METROPOLITAN», «LEDRA», «CARAVEL», «HILTON», «CROWN PLAZA», «LYCABETOUS». Επίσης, στο Catering «Newrest» στο αεροδρόμιο, στα αρτοποιεία της αλυσίδας «Βενέτη», στα επισιτιστικά καταστήματα του Κολωνακίου και της Πλάκας, στα καφέ της αλυσίδας «MiKel».
    Εξορμήσεις και περιοδείες γίνονται επίσης σε υπουργεία και δημόσιες επιχειρήσεις και σε δεκάδες σχολεία, γυμνάσια και λύκεια στην Αττική και σε όλες της πόλεις της χώρας αλλά και σε ωδεία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Επίσης, σε επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών από το ΣΕΤΗΠ. Μεγάλη εξόρμηση σε επιχειρήσεις στο εμπόριο, σε τρόφιμα - ποτά και στο δημόσιο θα γίνει από τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης. Εξορμήσεις έχουν προγραμματιστεί σε επιχειρήσεις του Πειραιά αλλά και στο Λαύριο. Ακόμα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεδιπλώνουν τη δράση τους στη Μυτιλήνη, στη Ζάκυνθο, στη Φθιώτιδα, στην Αρτα, στο Αγρίνιο, σε όλη την Αχαΐα και ειδικά σε επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες της Πάτρας. Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη από χτες εξορμήσεις στη Λάρισα, ενώ στη Μαγνησία προγραμματίζονται σήμερα εξορμήσεις σε χαλυβουργίες, σε υπηρεσίες του δήμου Βόλου αλλά και σε άλλους δήμους. Στα Τρίκαλα για αύριο προγραμματίζεται μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη στις 12 το μεσημέρι.

    Ριζοσπάστης

    Στο υπουργείο Εργασίας σήμερα οι οικοδόμοι
    Κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, διοργανώνουν από κοινού η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Οι οικοδόμοι διεκδικούν: Καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας και των ελάχιστων ενσήμων για συνταξιοδότηση. Σύνταξη στα 55 χρόνια. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων. Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων στους οικοδόμους. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου. Δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μέτρα ανακούφισης των ανέργων και αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

    Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: