Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σήμερα η ολονυχτία των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Η διαμαρτυρία θα συνοδευτεί με φασολάδα, φακές και καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Σε ολονύχτια παναττική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, προχωρούν σήμερα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. και θα κρατήσει έως αργά τη νύχτα. Αιχμή της είναι η διεκδίκηση της επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης, για τις οποίες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις τονίζουν: «Τα Δώρα για τους συνταξιούχους δεν είναι κόστος, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά απόθεμα από το αίμα και τον ιδρώτα τους κατά τον εργάσιμο βίο».
Επίσης, οι απόμαχοι της δουλειάς βρίσκονται σε θέση μάχης μπροστά στη νέα αντιασφαλιστική επέλαση κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας. Υπογραμμίζουν πως στον πόλεμο αυτό θα απαντήσουν με τα δικά τους «όπλα»: Την εμπειρία τους από τα χρόνια που μετρούν όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στον αγώνα, το δίκιο τους αλλά και την ευθύνη που έχουν απέναντι στη νέα γενιά, που η αντιλαϊκή πολιτική τη θέλει να μη γνωρίσει τι σημαίνει σύνταξη και συνολικά Κοινωνική Ασφάλιση. Για όλα τα παραπάνω οι συνταξιούχοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.
Κάλεσμα στην κινητοποίηση έχουν απευθύνει το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ. «Στεκόμαστε δίπλα στους απόμαχους της δουλειάς, διεκδικώντας ενιαία τα δικαιώματά μας!», αναφέρουν, ενώ έχουν ορίσει σημείο συνάντησης στις 6 μ.μ., στην πλατεία Καπνικαρέας.



Στη συγκέντρωση θα γίνουν ομιλίες από τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και χαιρετισμοί από σωματεία και φορείς. Την κινητοποίηση θα συνοδεύσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», ο Μ. Ανδρουλιδάκης, ο Γ. Ανδρεάτος, η Ρ. Αντωνοπούλου, ο Β. Λέκκας, ο Β. Κορακάκης και ο Γ. Σαρρής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνταξιουχικών ενώσεων να πλαισιώσουν καλλιτεχνικά τη σημερινή διαμαρτυρία τους. Παράλληλα, τα συνταξιουχικά σωματεία, με τη βοήθεια του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, έχουν φροντίσει να στηθεί στο Σύνταγμα και πλούσιο τραπέζι, με φασολάδα και φακές, βραστό κρέας και άλλους μεζέδες.
Συνταξιουχικές συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι οργανώνουν εκδήλωση, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μπουφέ και κρασί και οργανώνεται από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ - ΔΕΗ - ΔΕΚΟ - Τραπεζών. Στη Λάρισα, συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στο Βόλο, οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας οργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στο Ηράκλειο Κρήτης κινητοποίηση οργανώνουν οι συνταξιούχοι στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: