Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Το ΚΚΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών τονίζει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών, που μέχρι προχθές βρίσκονταν έγκλειστοι στις φυλακές των ΗΠΑ με ανυπόστατες και χαλκευμένες κατηγορίες σε βάρος τους.

Με την επιστροφή τους στην Κούβα υλοποιείται ένα από τα αιτήματα της πάλης του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος της χώρας μας, που εκφράστηκε συντονισμένα με τα κινήματα δεκάδων άλλων χωρών του πλανήτη.

Το ΚΚΕ, που συμμετείχε δραστήρια εδώ και 16 χρόνια στο κίνημα για την απελευθέρωση των Κουβανών πατριωτών, χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές που όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχαν στις πολύμορφες εκδηλώσεις του λαϊκού μας κινήματος για το δίκαιο αυτό αίτημα. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες, ούτε επαναπαυόμαστε. Το πρόσωπο του ιμπεριαλισμού δεν έγινε πιο ανθρώπινο. Στην τακτική του χρησιμοποιεί πότε το μαστίγιο και πότε το καρότο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα τόσο ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ, όσο και ενάντια στην Κοινή Θέση που έχει υιοθετήσει η ΕΕ κατά της Κούβας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και το ΚΚ της Κούβας, που σύντομα θα γιορτάσουν τα 56 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης, κόντρα σε ιμπεριαλιστικές πιέσεις, παρεμβάσεις και τα κάθε λογής υπονομευτικά σχέδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: