Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Πλατύ άνοιγμα για την οργάνωση της απεργίας



ΜΑΚΡΙΝΑ ΜΑΤΑ
Πλατιά συζήτηση για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας ανοίγει η Ομοσπονδία Οικοδόμων με γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς. Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργιακή κινητοποίηση, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μη συμβιβαστούν με τα ψίχουλα που τους πετάνε και την ημέρα της απεργίας να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Αλλωστε, όπως, σημειώνει στην ανακοίνωσή της, έχουν και οι εργάτες τα δικά τους όπλα: «Οι αυξήσεις 22% έως 35%, που απέσπασαν με τον αγώνα τους οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα, αποδεικνύει ότι έχουμε και εμείς τα δικά μας όπλα απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας που αξιοποιεί την ανεργία, για να μειώνει τους όρους δουλειάς και αμοιβής. Δείχνει ότι μπορούμε να φρενάρουμε την επίθεση. Να αναστρέψουμε το κλίμα της ηττοπάθειας, τη λογική «ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει».
Αποκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι οικοδόμοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει: «Συνάδελφοι, σήμερα έχουμε τεράστια πείρα. Ξέρουμε τι φταίει και τι πρέπει να κάνουμε.
  • Χάσαμε τη δουλειά μας, ενώ υπάρχουν τεράστιες στεγαστικές ανάγκες που δεν έχουν καλυφθεί.
  • Με τις πρώτες δυνατές ψιχάλες βροχής βλέπουμε να μετατρέπονται ολόκληρες περιοχές σε λιμνοθάλασσες, γιατί δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα. Εργα που θα έδιναν δουλειά στους οικοδόμους.
  • Βλέπουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ακατάλληλα σχολεία με ανύπαρκτη ή ξεπερασμένη αντισεισμική θωράκιση, την ώρα που χιλιάδες οικοδόμοι βιώνουν την πιο οξυμένη ανεργία.
  • Βλέπουμε συντάξεις και μεροκάματα να κατρακυλάνε, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν, να ψαλιδίζονται οι παροχές Υγείας.
  • Φορτωθήκαμε από τις κυβερνήσεις με κάθε λογής φόρους για να σταθούν στα πόδια τους οι τράπεζες, οι βιομηχανίες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Από αυτούς κανένας δε χάθηκε, έχουν κέρδη και στην ανάπτυξη και στην κρίση. Μας γονατίζουν για να εξασφαλίζουν περισσότερα.
Φτάνει πια. Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή.
Με τη δύναμή μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας. Θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των αναγκών μας...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: