Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η χώρα με τα πιο δυστυχισμένα παιδιά...


Τα παιδιά στη Νότια Κορέα είναι τα λιγότερο ευτυχισμένα σε σχέση με τα παιδιά σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Σεούλ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας.

Με βάση την έρευνα, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην τελευταία θέση του καταλόγου μεταξύ των 30 χωρών σε ό,τι αφορά το βαθμό ικανοποίησης των παιδιών από τη ζωή τους. Στις δύο προηγούμενες θέσεις βρίσκονται η Ρουμανία και η Πολωνία.

Ως κύριος λόγος για αυτή την κατάσταση, αναφέρεται από την ίδια την κυβέρνηση το «αυστηρό» εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

«Ο βαθμός ικανοποίησης που έχουν τα παιδιά από τη ζωή τους συνδέεται με το ακαδημαϊκό στρες κι ακολουθούν η βία στα σχολεία, ο εθισμός στο Ίντερνετ, η αμέλεια και η βία στον κυβερνοχώρο», ανακοίνωσε το υπουργείο, αναφερόμενο στην έρευνα που πραγματοποίησε σε περισσότερα από 4.000 νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά (δηλαδή μικρότερα των 18 ετών).

Στην πραγματικότητα, η λέξη «αυστηρό» κρύβει από κάτω ένα άκρως ανταγωνιστικό «εκπαιδευτικό» σύστημα, όπου η επιτυχία συνοδεύεται από την ελπίδα της οικονομικής αποκατάστασης, ενώ η αποτυχία ισοδυναμεί με κοινωνικό και οικονομικό θάνατο. Μιλάμε δηλαδή για ένα απάνθρωπο, αντιεπιστημονικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπου μόνος κανόνας είναι «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Μάλιστα, συγκλονιστικό είναι το στοιχείο που αναφέρει ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά, ηλικίας από 15 ως 19, που έχουν τάσεις αυτοκτονίας αναφέρουν ως αιτία τις «ακαδημαϊκές επιδόσεις και την είσοδο στο πανεπιστήμιο».

Στην ίδια έρευνα, η Νότια Κορέα εμφανίζεται επίσης «πρωταθλήτρια» και σε ό,τι αφορά την παιδική φτώχεια και τον ελεύθερο χρόνο για χόμπι και εξωσχολικές δραστηριότητες: Σε αμφότερες τις κατηγορίες έρχεται τελευταία, μετά την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: