Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Από Δευτέρα οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Στους 250 οι εργάτες που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού»
Από την ψηφοφορία για την εφορευτική επιτροπή στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου

ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ
Κάλεσμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Με σύνθημα «Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης», το Συνδικάτο καλεί εργαζόμενους και ανέργους οικοδόμους να πάρουν μέρος στις εκλογές, αλλά και συνολικά στη ζωή και τη δράση του. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη έως και την Παρασκευή 14 Νοέμβρη, από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στα παραρτήματα και στα κεντρικά γραφεία του Συνδικάτου.
Εκλογές θα γίνουν και τις πρωινές ώρες σε χώρους δουλειάς, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα αποφασίσει η Εφορευτική Επιτροπή. Αναλυτικά, τα γραφεία του Συνδικάτου στα οποία θα γίνουν εκλογές είναι τα ακόλουθα:
Κέντρο (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), Κυψέλη (Πατησίων 252), Αιγάλεω (Ελλης και Ανδριανουπόλεως 5), Βόρεια - Βορειοανατολικά (Λεωφ. Μαραθώνος 96), Βύρωνας (Κύπρου 111 - 113), Ζωγράφου (Περιάνδρου 18, Ιλίσια), Ηλιούπολη - Γλυφάδα (Στρ. Σαράφη 40), Μπραχάμι (Καλλιθέας 6), Ιλιον (Μενελάου 33 και Χρυσηίδος), Καλλιθέα (Αριστείδου 92), Μενίδι (Δεκελείας 42), Ν. Ιωνία - Ηράκλειο (Νισύρου 20), Πειραιάς (Ομηρίδου Σκυλίτση 17), Περιστέρι (Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών 20).
Με 250 ονόματα οικοδόμων «έκλεισε» το ψηφοδέλτιο του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού», του συνδυασμού που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και είναι ο μοναδικός που παίρνει μέρος σε αυτές τις εκλογές. Το ψηφοδέλτιο δεν είναι μόνο μαζικό αλλά και σημαντικά ανανεωμένο, κατά 60%, σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, το Νοέμβρη του 2011. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή οικοδόμων από μεγάλα εργοτάξια και χώρους δουλειάς όπου αναπτύχθηκαν αγώνες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι περισσότεροι από 20 υποψήφιοι οικοδόμοι που εργάζονται στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ. Η μεγάλη συμμετοχή δεν είναι τυχαία, αφού πρόκειται για χώρο δουλειάς που βρέθηκε σε κινητοποιήσεις που κατέληξαν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις, με τη βοήθεια του κλαδικού Συνδικάτου να έχει αποδειχθεί πολύτιμη σε αυτήν τη διαδικασία. Συμμετέχουν, επίσης, εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Νιάρχου», όπου το Συνδικάτο οργανώνει συχνές εξορμήσεις και περιοδείες.
Από το ψηφοδέλτιο δε θα μπορούσαν να λείπουν οι άνεργοι οικοδόμοι, που δραστηριοποιούνται στις Επιτροπές Ανέργων και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις πρωτοβουλίες για την οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης μέσα από τα παραρτήματα του Συνδικάτου. Σημαντικό μέρος του ψηφοδελτίου αποτελούν οι μετανάστες οικοδόμοι από μια σειρά χώρες, όπως την Αλβανία, τη Συρία, την Αίγυπτο, το Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: