Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Με τις σημαίες ψηλά, ξεκινάμε!

Η μέρα του συλλαλητηρίου έφτασε. 
Όλοι σήμερα στο Σύνταγμα!

 
Στις 11 π.μ. οι προσυγκεντρώσεις.


Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα, στις 12 π.μ. στο Σύνταγμα. Μετά από μια πορεία δύο μηνών, με εντατική αγωνιστική δράση για κάθε πρόβλημα που απασχολεί και βαραίνει την εργατική - λαϊκή οικογένεια, εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του μαζικού - λαϊκού κινήματος συμμετέχουν σήμερα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Μαζί τους και χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι και άνεργοι, που δεν είναι γραμμένοι σε κάποιο σωματείο και είναι «η ώρα να ακουστεί η δική τους φωνή», όπως σημειώνει και ένα από τα συνθήματα του συλλαλητηρίου.
Από τον Εβρο έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τα Δωδεκάνησα, με λεωφορεία και καράβια, οι διαδηλωτές καταφτάνουν οργανωμένα από το ξημέρωμα στην Αθήνα, έχοντας διανύσει πολλοί από αυτούς εκατοντάδες χιλιόμετρα, ταξιδεύοντας όλη τη νύχτα. Τους διαδηλωτές από την Κρήτη αναμενόταν να υποδεχτούν στο Λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες. Αντίστοιχη υποδοχή ετοιμαζόταν στο πάρκινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου, όπου θα έφτανε κατά κύματα ο κύριο όγκος των λεωφορείων από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Εύβοια, αλλά και στον πρώην Σταθμό Πελοποννήσου του ΟΣΕ, όπου από το πρωί καταφθάνουν τα κομβόι της Πελοποννήσου και της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Στην Αττική, οι προετοιμασίες ήταν μέχρι και χτες το βράδυ εντατικές. Για να στολιστεί το Σύνταγμα με τα χρώματα του συλλαλητηρίου. Για να προετοιμαστούν τα πανό και η παρουσία του κάθε σωματείου, της κάθε Ομοσπονδίας στις προσυγκεντρώσεις. Για να πειστούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι για την ανάγκη να βουλιάξει κυριολεκτικά σήμερα η Αθήνα, μετρώντας γι' αυτό το σκοπό τη δική τους ευθύνη και συμμετοχή. Για να είναι αύριο μια καλύτερη μέρα, σε ό,τι αφορά τους όρους με τους οποίους το κίνημα παλεύει να ανασυγκροτηθεί, να βάλει φρένο στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, να αποσπάσει μέτρα ανακούφισης, να οργανώσει την αντεπίθεσή του.



Στις 11, οι εννιά προσυγκεντρώσεις θα αρχίσουν να συγκλίνουν σταδιακά προς το Σύνταγμα. Εργάτες, υπάλληλοι, μικροί ΕΒΕ και φτωχοί αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες και νεολαίοι απ' όλη τη χώρα, θα κατακλύσουν τους κεντρικούς δρόμους, τη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας, της Β. Σοφίας και την Αμαλίας, στο δρόμο προς το Σύνταγμα. Από την εξέδρα του συλλαλητηρίου, οι χαιρετισμοί θα εναλλάσσονται με τις αναγνώσεις κειμένων και τα συνθήματα με τραγούδια και μελωδίες. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι φορείς που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο άγγιξαν χτες βράδυ τους 1.000 (965). Περισσότερες από 100 είναι οι αποφάσεις από συνδικάτα όπου δεν πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις. Στις 121 έφτασαν οι αποφάσεις συμμετοχής από Ενώσεις και Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, 114 από ομάδες και συλλόγους γυναικών, 64 από φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Η δυναμική αυτή είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσει από τη Δευτέρα η δουλειά για την απεργία στις 27 Νοέμβρη, που πρέπει να αφήσει τη σφραγίδα του κινήματος στις εξελίξεις. Το πανελλαδικό συλλαλητήριο χαιρετίζουν, επίσης, δεκάδες άνθρωποι της Τέχνης, υπογράφοντας κείμενο - κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.
Η ώρα έφτασε. Με τις σημαίες ψηλά, ξεκινάμε!


Οι προσυγκεντρώσεις

Οι 9 προσυγκεντρώσεις για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έχουν οριστεί για 11 π.μ. στα παρακάτω σημεία:
  • Ομόνοια: Οι εργαζόμενοι στο Μέταλλο, στο Φάρμακο, στον Τύπο - Χαρτί, στη Χημική Βιομηχανία, στην Ενέργεια, στο Χρηματοπιστωτικό, στις Τηλεπικοινωνίες, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα Τρόφιμα - Ποτά, στην Κλωστοϋφαντουργία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από τη Στερεά Ελλάδα.
  • Κάνιγγος: Οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, οι Λογιστές, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, στις Υπηρεσίες, στις Μεταφορές, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας.
  • Προπύλαια: Οι Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών, οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, οι Καλλιτέχνες, η ΟΓΕ με τους γυναικείους Συλλόγους της.
  • Μοναστηράκι: Οι εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από τον Πειραιά, την Κρήτη, το Αιγαίο.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, στον Τουρισμό, στο Δημόσιο, η Λαϊκή Επιτροπή Νότιου Τομέα της Αττικής.
  • «Ευαγγελισμός»: Συνδικάτα από το χώρο της Υγείας, μαζικοί φορείς του Βόρειου Τομέα, των Μεσογείων και των Ανατολικών Συνοικιών της Αττικής.
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Λαϊκή Επιτροπή Δυτικού Τομέα Αττικής, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από το Θριάσιο, την Πελοπόννησο, τη Βορειοδυτική Ελλάδα.
  • Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Συνταξιούχοι.
  • Πεδίον Αρεως: Συνδικάτα και μαζικοί φορείς από την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και η Λαϊκή Επιτροπή του Κεντρικού Τομέα της Αττικής.
Η ΣΕΑΑΝ, σωματεία εργαζομένων στην Πρόνοια και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, καλούν σε προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄Ηταν μια μεγαλειώδης πραγματικά συγκέντρωση,με πάρα πολύ κόσμο, με παλμό, μουσική και χάπεννινγκς αλλά χωρίς να θέλω να γίνω γκρινιάρα πιστεύω ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν μεγάφωνα σ' όλο το μήκος της διαδήλωσης. Εμείς εκεί στην Πανεπιστημιου δεν ακούσαμε τίποτα απ' τις ομιλίες. Καλά που ήταν εκεί η μπάντα του Δήμου Πάτρας και μας έπαιζε μουσική.

Giannis Pit. είπε...

Ήμασταν εκεί στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του εργατικού κινήματος μετά την γενική απεργία της 12/2/2012.
Ήταν και συνδικάτα εκεί εκτός ΠΑΜΕ και με χαροποίησε το γεγονός ότι τα μέλη στα πανώ συνυπήρχαν χωρίς το παραμικρό θέμα μοιράζοντας και υλικό άλλων οργανώσεων
Ο Κόσμος διψάει να ξαναβγει στο δρόμο, το ΠΑΜΕ είναι ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ των εξελίξεων και κρατάει τα κλειδιά στα χέρια του.
Ο Λαός δείχνει να του έχει εμπιστοσύνη. Η Ευθύνη είναι μεγάλη και τα ανοίγματα πρέπει να γίνουν τώρα χωρίς δισταγμούς και αγκυλώσεις.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.