Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Καισαριανής


Ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Καισαριανής καθώς το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας που λειτουργεί ως εκλογοδικείο, ακύρωσε το αποτέλεσμα. Δικαιώθηκε ο υποψήφιος του ΚΚΕ έναντι του ΠΑΣΟΚ και θα αναμετρηθεί με τον εκλεγμένο δήμαρχο που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ .
Ξανά στις κάλπες θα βρεθούν οι δημότες Καισαριανής καθώς επαναλαμβάνονται οι εκλογές αφού το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας -που λειτουργεί ως εκλογοδικείο- ακύρωσε το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε στο δημαρχιακό θώκο τον Γ. Κοντόσταυλο που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του εκλογοδικείου ακυρώνει τον 2ο γύρο των εκλογών, ο οποίος διεξήχθη μεταξύ του υποψηφίου που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην δημάρχου Αντώνη Καμπάκα, ο οποίος είχε υπερισχύσει στον 1ο γύρο του υποψηφίου που υποστηριζόταν από το ΚΚΕ Ηλία Σταμέλο, με διαφορά μιας μόνο ψήφου.

Στην ένστασή του το ΚΚΕ επικαλείται ακυρότητα του 2ου γύρου και υποστηρίζει ότι ο υποψήφιος που υποστήριζε θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στον δεύτερο γύρο δεδομένου ότι στην καταμέτρηση των ψήφων κακώς ακυρώθηκαν εννέα ψηφοδέλτια σε διάφορα εκλογικά κέντρα της Καισαριανής.

Ο ισχυρισμός αυτός έγινε δεκτός από το δικαστήριο. Έτσι, θα επαναληφθεί ο 2ος γύρος των εκλογών μεταξύ των υποψηφίων που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: