Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Τη συμμετοχή της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους καταδικάζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας


Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, καταδικάζει την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης έμμεση και άμεση, στις πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία, Συρία, Ιράκ, Βόρεια και Κεντρική Αφρική. Στο έδαφος αυτών των συγκρούσεων, που είναι αποτέλεσμα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και συμφερόντων, αιματοκυλιούνται οι λαοί για να προωθηθούν τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των καπιταλιστών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, για τη δημιουργία στρατού 10.000 ανδρών για την ανατολική Ευρώπη καθώς και η διάσκεψη των προθύμων κατά του "Ισλαμικού Κράτους" στο Παρίσι, εντάσσονται στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται παραπέρα για το μοίρασμα της καπιταλιστικής "λείας".

Οι λεγόμενοι "τζιχαντιστές" που αποτελούν δημιουργήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στηρίχτηκαν από αυτές τις δυνάμεις για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους, σήμερα αξιοποιούνται ως πρόσχημα για να "δικαιολογηθούν" νέες στρατιωτικές επεμβάσεις και πόλεμοι στο Ιράκ, τη Συρία και αλλού.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς που όχι μόνο δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά επιπλέον τον εκθέτουν στον κίνδυνο νέων περιφερειακών συγκρούσεων, ακόμη και ενός πιο γενικευμένου πολέμου.

Η ανακοίνωση της συμμετοχής της Ελλάδας στη λεγόμενη διεθνή συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους", με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις, είναι επικίνδυνη εξέλιξη και κλιμάκωση της ανάμιξης για τη συνέχιση του σφαγιασμού των λαών της περιοχής.

Οι συμμαχίες, παλιές και νέες, που προωθεί η συγκυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου δεν γίνονται για τα συμφέροντα του λαού και της εργατικής τάξης.

Μας βρίσκει αντίθετους η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που κατακρίνει την ανάμιξη της κυβέρνησης ως λίγη και αναποτελεσματική. Η προτροπή για λύση του προβλήματος στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αθωώνει αυτούς τους οργανισμούς, τα μονοπωλιακά συμφέροντα, τις καπιταλιστικές δυνάμεις που σφάζουν τους λαούς. Καλλιεργεί αυταπάτες ότι αυτοί που φτιάχνουν στρατούς και εκστρατευτικά σώματα, που εξισώνουν την ταξική πάλη με την τρομοκρατία, που έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο αίμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας και αλλού, μπορεί να ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των λαών.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τα Σωματεία - μέλη της να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της ανάμιξης της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Να ενημερώσουν και να αποκαλύψουν στους οικοδόμους τα πραγματικά αίτια των εξελίξεων, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και τους άλλους οργανισμούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη της χώρας μας δεν δίνει ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, δεν δίνουμε ούτε πολιτική, ούτε ηθική νομιμοποίηση στην πολιτική του κεφαλαίου.

Κανείς εργάτης να μην δεχθεί να γίνει κρέας για τα κανόνια της πλουτοκρατίας.

Τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: