Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση – Γιορτή για τα 30χρονα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, την Κυριακή 19 Οκτώβρη


30 ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν από το 1984, την ίδρυση του Συνδικάτου μας. Μια απόφαση, απήχηση της ωριμότητας, της έντονης πολιτικοποίησης αλλά και της αναγκαιότητας καλύτερης οργανωτικής συγκρότησης του τότε οικοδομικού κινήματος στην Αθήνα.
30 ολόκληρα χρόνια και ξεφυλλίζοντας το «βιβλίο» της ζωής και δράσης του Συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας απορροφιέσαι από τις σελίδες του, τις γιομάτες μάχες και κατακτήσεις.

Μάχες για το μεροκάματο και τη σύνταξη.

Για τις συνθήκες δουλειάς.

Για το ωράριο, το 5νθήμερο, το 7ωρο

Για τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Μάχες για συνδικαλιστικά δικαιώματα και Δημοκρατικές ελευθερίες.

Για ίσα δικαιώματα.

Για την μόρφωση των παιδιών μας.

Την ειρήνη, τον πολιτισμό.

Για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και ελευθεριών συναδέλφων από άλλους κλάδους και χώρες, έμπρακτη έκφραση της ταξικής μας αλληλεγγύης.

ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ στην μάχη και σε κάθε μάχη, στον αγώνα. Πιστοί για τα συμφέροντα των συναδέλφων μας, της τάξης μας. Στον αγώνα με τις δικές του δυσκολίες και ιδιαιτερότητες που κάθε φορά έβαζε ο αντίπαλος. Δυσκολίες και εμπόδια που απαντιόνται και απαιτεί σκληρή ταξική πάλη.

Σήμερα 30 ολόκληρα χρόνια, όπως και όλα τα προηγούμενα τα δυσκολότερα τους, όχι απλά τα θυμόμαστε και τα γιορτάζουμε, αλλά παίρνουμε μπόι και ας βαραίνουν στην πάλη μας με ευθύνες γιατί είναι γιομάτα αγώνα, δράση για τη ζωή. Βάζουμε ψηλότερα τον πήχη των απαιτήσεων.

30 χρόνια νεότερη εμπειρία, παρακαταθήκη που φωτίζουν το σήμερα, δείχνοντας σταθερά το αύριο.

30 χρόνια πάντα πιστοί στο καμίνι της ταξικής πάλης, συμβολή στην κίνηση του τροχού της ιστορίας.

30 χρόνια Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

…συνεχίζουμε αταλάντευτα την πάλη μας στο πλευρό των οικοδόμων.

Έλα να γιορτάσουμε μαζί, την Κυριακή 19 Οκτώβρη στη 13:οο στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου (στάση ΜΕΤΡΟ Ανθούπολης), στο λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι και στη Συναυλία με τον Β. Κορακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: