Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Νεκρός οικοδόμος στο Κορωπί όταν φορτηγό πέρασε από πάνω του


Εργατικό δυστύχημα με νεκρό έναν οικοδόμο 55 ετών σημειώθηκε την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο Κορωπί.
Φορτηγό που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες -για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- πέρασε πάνω από τον άτυχο οικοδόμο, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.
Επί τόπου έσπευσε το παράρτημα Παλλήνης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, το οποίο επισκέφθηκε και τον οδηγό στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυκών Νερών, όπου κρατείται. Η αστυνομία έχει δηλώσει το περιστατικό σαν τροχαίο.
Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται. Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας προκαλεί το γεγονός ότι οι οικοδόμοι δούλευαν έως τις 6 το απόγευμα, δηλαδή επί 12 ώρες.  
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας τονίζει:
«Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα. Έτσι ο θάνατος του συναδέλφου μας στο Κορωπί δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα 12ωρα στο γιαπί, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες γκιλοτίνας για τους συναδέλφους. Από αυτή την κατάσταση κερδισμένοι θα συνεχίσουν να βγαίνουν οι μεγαλοεργολάβοι και το κεφάλαιο ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας.»


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Συνδικάτου Οικοδόμων ΑΘήνας ο συνάδελφος ήταν 55 ετών αλβανικής καταγωγής και εργαζόταν σε παράπλευρο δρόμο της Αττικής Οδού, όπου και εκτελούνταν χωματουργικές εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: