Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Στην καπιταλιστική ζούγκλα των ΗΠΑ: 9χρονο κορίτσι σκότωσε (με αυτόματο Ούζι!!) κατά λάθος τον εκπαιδευτή του στη σκοποβολή (VIDEO)


Ένα μικρό κορίτσι ηλικίας 9 ετών, που εκπαιδευόταν να χρησιμοποιεί ένα αυτόματο Ούζι, σκότωσε κατά λάθος -κατά τη διάρκεια του «μαθήματος»- τον εκπαιδευτή του, σε ένα σκοπευτήριο στην Αριζόνα (νοτιοδυτικά).

Πρόκειται για ακόμη ένα γεγονός, το οποίο φέρνει στο φως πλευρές της κοινωνικής σήψης της πρώτης σε ισχύ καπιταλιστικής οικονομίας στον πλανήτη. Αντίστοιχα περιστατικά, ατυχήματα ή σκόπιμες ενέργειες, με μικρά παιδιά που χρησιμοποιούν όπλα, και σκοτώνουν ή τραυματίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στον περίγυρο τους, έχουν συμβεί ουκ ολίγες φορές στις ΗΠΑ. Τα μαθήματα σκοποβολής σε παιδιά στις ΗΠΑ, τη χώρα με τους περισσότερους πολίτες που οπλοφορούν, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, και πολλές φορές γίνονται και σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, 7 ή 8 ετών, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στα σκοπευτήρια.

Το κοριτσάκι εκπαιδευόταν σε σκοπευτήριο στην περιοχή Λαστ Στοπ του Ουάιτ Χιλς, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτομάτου που χρησιμοποιούσε, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μοχάβε. Ο Τσαρλς Βάκα (ο εκπαιδευτής), 39 ετών, από το Λέικ Χαβάσου Σίτι (Αριζόνα), χτυπήθηκε στο κεφάλι και απεβίωσε λίγες ώρες αργότερα σε ένα νοσοκομείο του Λας Βέγκας (Νεβάδα). «Το κοριτσάκι τράβηξε τη σκανδάλη του αυτόματου Ούζι και η ανάκρουση ώθησε το όπλο πάνω από το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το θύμα», σημειώνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αστυνομία.
Το παιδί βρισκόταν στο σκοπευτήριο μαζί με τους γονείς του, τουρίστες από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, οι οποίοι μαγνητοσκοπούσαν το μάθημα. Ένα βίντεο όπου δεν απεικονίζεται το δυστύχημα, αλλά το μάθημα σκοποβολής λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Σαπιοι" γονείς ενός "σάπιου" συστήματος. Τι μυαλά κουμαντάρουν αυτοι οι γονείς που βάζουν τα παιδιά τους απ' την τρυφερη τους ηλικία να ασχολούνται με όπλα σε ένα σύστημα που αρέσκεται να βλέπει την εξαθλιωση του ανθρώπινου είδους;

Ανώνυμος είπε...

Και εις κατώτερα αμερικάνικη κοινωνία.