Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Zαπατίστας, SCI Moisés: "Οι εξελίξεις στην ανοικοδόμηση μετά την επίθεση στη La Realidad"


ZΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Ιουλίος 2014.
Προς τoυς συντρόφους της έκτης στο Μεξικό και στον κόσμο:
Για όλους εκείνους που έχουν συνεργαστεί ή συμβάλει στην ανοικοδόμηση της κλινικής και του σχολείου στην La Realidad:
Οι Ζαπατίστας σας στέλνουν τους χαιρετισμούς τους....

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε,για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα όσον αφορά στη συγκέντρωση χρημάτων, με στόχο την ανοικοδόμηση του σχολείου και της κλινικής στην Ζαπατιστική κοινότητα La Realidad που καταστράφηκαν από τους παραστρατιωτικούς.
Μέχρι σήμερα, 3 Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα, αφού ανακοινώθηκε η πρόσκληση για στήριξη αυτής της κατασκευής, έχουμε λάβει:
Από συλλογικότητες: το σύνολο των χρημάτων από διάφορες συλλογικότητες είναι $ 344,612.50 [πέσος Μεξικού].
Από μεμονωμένα άτομα: το σύνολο των χρημάτων είναι $ 20,724.00 [πέσος Μεξικού].
Εδώ μπορείτε να δείτε καθαρά, όπως ήδη γνωρίζουμε, ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όταν γίνονται συλλογικά, γιατί το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο επιτυχημένο.
Το συνολικό ποσό είναι $ 365,336.50 (τριακόσιες εβδομήντα πέντε χιλιάδες τριακόσιες τριάντα έξι πέσος και πενήντα λεπτά).
Αυτή είναι η έκθεση σχετικά με το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε και τα κεφάλαια που χρειάζονται για την ανακατασεκεύη, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που ορίστηκε από τους συντρόφους-ισσες Ζαπατίστας της κοινότητας της La Realidad.
Συγκεντρώθηκαν περισσότερα απ’όσα είχαν υπολογιστεί, είχαμε πει ότι θα χρειαστούν $ 200,209.00 και συγκεντρώθηκαν $ 365,336.50. Κάντε τα μαθηματικά και θα δείτε τη διαφορά. Το επιπλέον ποσό θα χρησιμοποιηθεί για να αγοραστεί εξοπλισμός και φάρμακα.
Έτσι, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για τις προσπάθειές σας και την βοήθειά σας. Γνωρίζουμε ότι εσείς οι ίδιοι μόνοι σας, οργανώσατε εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων, φτιάξατε τάκος, οργανώσατε ακόμη και πάρτυ και συναυλίες και πουλήσατε πράγματα, ώστε να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα.
Σε όλους εσάς, εκείνους που οργάνωσαν εκδηλώσεις και σε όσους συμμετείχαν, στέλνουμε πολλές ευχαριστίες για την υποστήριξή σας.
Αυτή τη στιγμή οι συντρόφοι –ισσες στις βάσεις υποστήριξης ψάχνουν για εμπειρογνώμονες ξυλουργούς, οι οποίοι θα κατασκευάσουν και θα τελειώσουν τις κατασκευές, ώστε να δουν και ποια και πόσα υλικά χρειάζονται για να τα αγοράσουν.
Βλέπω ότι υπάρχει ήδη ενθουσιώδης κίνηση γύρω από την κατασκευή.
Και αυτή είναι όντως μια εποχή κινηματικών δράσεων. Μου είπαν ότι οι συντρόφοι-ισσες εδώ, ήδη εργάζονται σκληρά για να είναι έτοιμος ο χώρος,  όπου θα συναντηθούν με τους συντρόφους-ισσες από το Εθνικό Κογκρέσο Ιθαγενών [CNI].
Υπάρχουν ήδη νεότερα για το έργο που επιτελείται, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα έξοδα για την διαδρομή και την έλευση των συντρόφων από την CNI.
Αναρωτιόμαστε: Πόσες ανταλλαγές θα έχουμε με τους συντρόφους-ισσες του CNI; Πώς θα τους στηρίξουμε με τις ταξιδιωτικές δαπάνες τους; Αυτά είναι τα ερωτήματα που μας απασχολούν. Βλέπω τον συντρόφους-ισσες να ξύνουν τα κεφάλια τους και να τραβούν τα μαλλιά τους από την πολύ σκέψη. Αλλά ξέρουμε ότι όλοι εσείς θα υποστηρίξετε την CNI από τη δική σας πραγματικότητα, έτσι ώστε να μπορέσουν να παραβρεθούν στην CIDECI στο San Cristóbal de Las Casas. Από εκεί οι Ζαπατίστας οδηγοί, θα τους αναλάβουν, προκειμένου να τους φέρουν εδώ στην κοινότητα  La Realidad, αυτό θα το αναλάβουμε εμεις.
Έτσι συντρόφοι-ισσες της έκτης, ξύστε και σεις τα κεφάλια σας, επίσης, αλλά να είστε προσεκτικοί και να μην τραβάτε τα μαλλιά σας, αλλά πάνω απ 'όλα να μας στείλετε τις ιδέες σας για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους συντρόφους-ισσες από το Εθνικό Συνέδριο Αυτοχθόνων να ταξιδέψουν για να πραγματοποιηθεί η συζήτηση, που θα έχουμε μαζί τους και θα έχουν με τον EZLN και τις βάσεις στήριξης. Ο πρώτος γύρος της ανταλλαγής αυτής θα πραγματοποιηθεί στις 4 με 8 Αυγούστου.
Θα ζητήσουμε από τους συντρόφους, που εργάζονται στην ιστοσελίδα Enlace Ζαπατίστας, να κάνουν μια ειδική ενότητα που θα ονομάζεται περίπου, «Exchange to support the exchange of the CNI». Εκεί θα μπορείτε να στείλετε τις ιδέες σας και να μοιραστείτε τις προσπάθειες που έχετε κάνει ή το σχεδιασμό για να βοηθήσετε τις κοινότητες CNI που καλούνται στην πρώτη αυτή ανταλλαγή συζητήσεων για να έρθουν εδώέ. Έτσι θέλουμε να θυμόμαστε και να μοιραζόμαστε τη μνήμη του συντρόφου μας από την CNI,του  DAVID Ruiz García, του οποίου το όνομα  έχουμε δώσει σε αυτή την πρώτη συνάντηση συζητήσεων.
Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να πάρετε ιδέες, ο ένας από τον άλλον, για το τι πρέπει να κάνουμε, επειδή ο χρόνος που απομένει είναι λίγος. Η ενότητα αυτή θα χρησιμεύσει επίσης για να μας δείξει ποιος ενεργεί ως ανόητος, γιατί θυμόμαστε ότι κάποιοι είπαν ότι δεν υποστηρίζουν τις κοινότητες των Ζαπατίστας, επειδή δεν τους άρεσε ο αποσυρμένος πια SupMarcos. Τώρα που έχει φύγει μπορούμε να δούμε, ότι η έλλειψη υποστήριξης δεν είχε να κάνει καθόλου με αυτόν , αλλά είχε και έχει να κάνει, με το γεγονός, ότι σε αυτούς τους άνθρωπους, που έκαναν αυτά τα σχόλια, δεν του αρέσει ότι οι κοινότητες και οι άνθρωποι, διοικούν τον εαυτό τους και έχουν αυτοδιάθεση, αλλά θέλουν απλά οι άνθρωποι να τους υπακούουν. Θέλουν να δίνουν στους ανθρώπους διαταγές να ψηφίσουν για αυτό ή εκείνο, για μια ποδοσφαιρική ομάδα ή ένα πολιτικό κόμμα, τα οποία είναι πραγματικά το ίδιο ακριβώς πράγμα, αφού και τα δύο αγοράζονται και πληρώνονται. Εδώ μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα, ότι και οι μορφωμένοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ρατσιστές. Δηλαδή, ο ρατσισμός υπάρχει στην καρδιά, ακόμα και όταν το κεφάλι είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου.
Α, και κάτι άλλο: σύντροφοι της ανεξάρτητης, εναλλακτικής, ελεύθερης, ή όπως αλλίως την λέτε- ενημέρωσης, να θυμάστε ότι είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε αφού η πρώτη σύζητηση, ανταλλαγή απόψεων τελειώσει, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, για να ακούσετε και να μεταφέρετε μακριά στον κόσμο τα λόγια των ιθαγενών ανθρώπων που θα συμμετέχουν. Και ίσως αυτή τη φορά μπορούμε να κάνουμε την συνέντευξη τύπου ή όπως αλλιώς την λέτε, που αφήσαμε σε εκκρεμότητα τελευταία φορά. Όλοι οι σύντροφοι της έκτης επίσης είναι προσκεκλημένοι.
Αυτά είναι όσα ήθελα να σας πω, συντρόφοι και συντρόφισσες-
Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.

Εξεγερμένος Υποδιοικητής Moisés.
Μεξικό, Ιούλιος του 2014. Στο εικοστό έτος από την έναρξη του πολέμου κατά της λήθης
(πηγή :http://radiozapatista.org/?p=10191&lang=en)
(μετάφραση : Sylvia)                                                            OmniaTV 


Δεν υπάρχουν σχόλια: