Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Καμιά κατάσχεση για χρέη της λαϊκής οικογένειας


Καταγγέλλει την περίπτωση πολύτεκνης χήρας με εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ που της αφαιρούν ό,τι χρήματα έχει σε τραπεζικό λογαριασμό
Σε οργάνωση και αγώνα για να μην πληρώσει κανένας που δεν έχει τα χαράτσια για τα σπίτια, να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία κατάσχεσης από εφορίες και τράπεζες, καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Την ώρα που χαρίζουν με διάφορους τρόπους δισεκατομμύρια σε τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση δίνει εντολή να κατάσχονται ό,τι έχεις σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά και σπίτια, όσων εξαθλιωμένων αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια για τα σπίτια, που ήταν μέσω της ΔΕΗ και τώρα πέρασαν στην εφορία.
Σε χήρα πολύτεκνη, με ετήσιο εισόδημα 4.900 ευρώ το 2013, αλλά και τα 2-3 τελευταία χρόνια, η οποία έχει να πληρώνει και δόση στεγαστικού δανείου, με εντολή της εφορίας, η Εθνική Τράπεζα της έστειλε έγγραφο με το οποίο την ενημερώνει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία κατάσχεσης ό,τι χρημάτων υπάρξουν σε λογαριασμό της, γιατί δεν μπόρεσε να πληρώσει κανένα χαράτσι από το 2011! Αυτή η γυναίκα, όχι μόνο το χαράτσι αδυνατεί να πληρώσει, αλλά ακόμα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΛ, που έχουν μαζευτεί μεγάλα ποσά».
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση και για χιλιάδες άλλων ανέργων, εργαζομένων, απόρων, συνταξιούχων, που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια:
Να διαγραφούν όλες οι οφειλές που έχουν από χαράτσια και να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού, τραπεζικών λογαριασμών, σπιτιών, αυτοκινήτων, χωραφιών, μικρομάγαζων, από χρέη στην εφορία ή σε τράπεζες, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό σε κανέναν που δεν έχει να πληρώσει. Να μειωθούν άμεσα και δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των ΔΕΥΑ κατά 50% σε ανέργους και φτωχά λαϊκά στρώματα.
Τέλος, καλεί όλους τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στις Λαϊκές Επιτροπές και να διεκδικήσουν αυτά τα αιτήματα με κάθε μορφή αγώνα. «Κανένας μόνος του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες και σε κάθε έναν που του κλέβει τη ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση.
Επίσης, με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου, που κόστισε τη ζωή τριών νέων ανθρώπων, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την κυβέρνηση, την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι «με τα πανάκριβα διόδια έχουν κάνει απλησίαστη την ΠΑΘΕ για την πλειοψηφία του λαού και τους οδηγούν μέσα από παράδρομους - λαιμητόμους προς το θάνατο».
Το Εργατικό Κέντρο, άλλες δυο φορές τον τελευταίο μήνα κατήγγειλε τις ευθύνες κυβέρνησης, ΕΕ, Περιφέρειας, γιατί έγιναν και άλλα τροχαία, το ένα μάλιστα θανατηφόρο στους παράδρομους της ΠΑΘΕ. Ζητούσε να καταργηθούν τώρα τα διόδια για να μπορούν να κινούνται όλοι ελεύθερα στο οδικό δίκτυο, το οποίο σημειωτέον το έχει πληρώσει πανάκριβα ο λαός και εξακολουθεί να πληρώνει πανάκριβα διόδια.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: