Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου στην ΔΕΗ για την αποκατάσταση παροχής ρεύματος την Τετάρτη 30 Ιούλη


Κοινητοποίηση πραγματοποιεί την Τετάρτη 30 Ιούλη στις 10 το πρωί στην ΔΕΗ Μενιδίου για την αποκατατάσταση παροχής ρεύματος, η Λαϊκή Επιτροπής Μενιδίου (Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Συνταξιούχων, Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαρνών, Σύλλογος Δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης», η Επιτροπή Ανέργων, ο Σύλλογος γυναικών Μενιδίου).

Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή σημειώνει:«Το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό, αναγκαίο για την επιβίωση του ανθρώπου.

Δεν μπορεί να υπάρχουν σπίτια εργαζομένων και ανέργων που να είναι στο σκοτάδι.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Το ίδιο και η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια. Παρά τις κινητοποιήσεις που κάναμε, παρά την ομόφωνη απόφαση του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από πρόταση των συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Οι άνεργοι εξακολουθούν να πληρώνουν δημοτικά τέλη, να τους κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να σφυρίζει αδιάφορα.

Αδιαφόρησαν ακόμη και να συστήσουν επιτροπή όπως προβλέπεται από Υπουργική Απόφαση, με τη συμμετοχή της ΔΕΗ, της ΔΕΔΔΗΕ, που θα εξέταζε προβλήματα εργαζομένων και ανέργων να ανταποκριθούν στην πληρωμή του ρεύματος και θα αποκαθιστούσε κομμένα ρεύματα.

Εργαζόμενε - Άνεργε - Συνταξιούχε

Αγωνίσου ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, οργάνωσε την πάλη σου, δυνάμωσε τον αγώνα σου μέσα από τα ταξικά σωματεία, την επιτροπή ανέργων, την λαϊκή επιτροπή.

Πάρε μέρος στην παρέμβαση για την αποκατάσταση παροχής ρεύματος».

902

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστές κινήσεις αυτές. Και γίνονται περισσότερες κάθε φορά. Εχω όμως μια παρατήρηση να κάνω που το είδα και στη δική μας λαϊκή επιτροπή που είχαμε πάει στην εφορία για τα χρέη ενός άνεργου ώστε να γίνει διακανονισμός. Και τώρα το βλέπω και στη φωτογραφία εδώ. Δεν είχαμε κανένα διακριτικό γνώρισμα. Κάποιες πικέτες ή κάποιο πανό που να λέει ποιοι ειμαστε. Κι ενώ ο κόσμος μας δεχόταν θετικά κάποια στιγμή μια κυρία που της εξηγησα γιατί ήμασταν εκεί με ρώτησε:
-Απ' το σύριζα είστε;
Δε νομίζω ότι είναι κακό να έχουμε κάποιο διακριτικό για το ποιοι είμαστε. Δεν καπελώνουμε κανέναν. Και τιμή μας και καμάρι μας.