Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΠΣΟ - ΠΑΜΕ: Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη αλληλεγγύης υπέρ του Κουβανέζικου λαού (VIDEO-ΦΩΤΟ)


«Η χώρα μας δεν παραδίνεται», τόνισε ο Γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας, Ulises Guilarte Nacimiento, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη αλληλεγγύης στον κουβανέζικο λαό, που οργάνωσαν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Ulises Guilarte Nacimiento
Μετέφερε την ευγνωμοσύνη των εργαζομένων της Κούβας για την αλληλεγγύη και τη στήριξη του συνδικαλιστικού κινήματος που κινείται σε ταξική κατεύθυνση, των εργαζομένων και της νεολαίας. Η αλληλεγγύη αυτή εκφράστηκε και στη σύσκεψη, τόσο με το σύνθημα «Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», με το οποίο υποδέχτηκαν τον ομιλητή στο βήμα, όσο και με το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρέσβης της Κούβας, Οσβάλντο Χεσούς Κομπάτσο.

Γιώργος Πέρρος
Ο Ulises Guilarte Nacimiento αναφέρθηκε στο εμπάργκο και τις σκληρές συνέπειες που έχει για το λαό της Κούβας, αλλά και στους 5 Κουβανούς πατριώτες, από τους οποίους οι 3 βρίσκονται ακόμα στις φυλακές των ΗΠΑ. Υπενθύμισε ότι τον περασμένο Γενάρη συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από την επανάσταση και σημείωσε ότι κόντρα στις δυσκολίες, η Κούβα αναπτύσσει ένα κοινωνικό σύστημα σοσιαλιστικό, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της προσοχής. 

Στάθηκε στις κατακτήσεις της καθολικής και δωρεάν Υγείας και Παιδείας, τις οποίες χαρακτήρισε κατακτήσεις της επανάστασης. Πρόσθεσε ακόμα πως 50 χιλιάδες υγειονομικοί έχουν εκφράσει έμπρακτη αλληλεγγύη και έχουν βοηθήσει λαούς, όπως αυτόν της Αϊτής, άλλων χωρών της Καραϊβικής, του Πακιστάν και άλλους.



Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της ΠΣΟ επιβεβαίωσαν τη δέσμευση των ταξικών δυνάμεων στην αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα και το λαό της, καθώς και τη συνέχιση των σχετικών πρωτοβουλιών.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση για τις εξελίξεις στην Κούβα, τα συνδικάτα και τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτά.  


902

Δεν υπάρχουν σχόλια: