Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ο μοναχικός δρόμος

Με μια κίνηση περαιτέρω αποστασιοποίησης από το ρεύμα των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων της ΕΕ, το ΚΚΕ, προβάλλοντας μάλλον εύθραυστα και αβάσιμα επιχειρήματα αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ενωτική Ομάδα της Αριστεράς, στην οποία συμμετείχε μέχρι τώρα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις όπως το ΚΚ Πορτογαλίας, η Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας κλπ, και να ακολουθήσει ένα μοναχικό δρόμο εκτός οποιασδήποτε ευρωομάδας, παρά το γεγονός ότι μια τέτοια επιλογή θα έχει όχι μόνο αρνητικές πολιτικές συνέπειες αλλά και δυσμενείς επιπτώσεις στη δυνατότητά του για ομιλίες και παρεμβάσεις στην Ευρωβουλή.
Από μιαν άποψη, είναι πράγματι μοναχικός ο δρόμος που διάλεξε το ΚΚΕ.
Αλλά μήπως μοναχικός δεν είναι κι ο θάνατος κάθε ανθρώπου, περιλαμβανομένου κάθε ανθρώπου που σκοτώνεται με την υποστήριξη της ΕΕ και την ανοχή των "ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων της ΕΕ";
Και μήπως όταν δικάζονται οι κομμουνιστές με βάση νόμους πλήρως εναρμονισμένους με το "δίκαιο" της ΕΕ έχουνε παρέα τις "ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις της ΕΕ"; Αφού λείπουν στις Βρυξέλλες, γλείφοντας κατουρημένες ποδιές μπας και "κερδίσουν" προεδρίες της Κομισιόν. Είδατε εσείς ποτέ στέλεχος των "ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων της ΕΕ" να δικάζεται για απεργία και για απείθεια στο αστικό κράτος και τους νόμους των εργοδοτών; Μόνοι τους δεν είναι κι εκεί πάλι οι κομμουνιστές;
Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
Δικάζονται σήμερα, Τετάρτη, στα δικαστήρια της Αμαλιάδας ένας συνδικαλιστής αγρότης, ένας περιφερειακός και ένας δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς της περιοχής, τον περασμένο χειμώνα. 
Ο Στάθης Κούφης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας, ο Γιώργος Καραπάνος, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, και ο Χρήστος Γιάνναρος, δημοτικός σύμβουλος Πύργου, είχαν συλληφθεί στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο της Μαραθιάς στην Ηλεία, με την κατηγορία της κατάληψης του οδοστρώματος. 
Οι συλλήψεις είχαν γίνει στο πλαίσιο της επίθεσης αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους συγκεντρωμένους αγρότες, για να τους απωθήσουν από το δρόμο. 
Στο πλευρό τους βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, που καλούν σε κινητοποίηση, σήμερα, στις 9.30 π.μ. στα δικαστήρια της Αμαλιάδας. 
Αλλη μια δίκη σε βάρος στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζάκυνθο θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιούνη. Αυτή τη φορά, δικάζεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάκης Στρούζας, με την κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9 π.μ. 
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας που έγινε τον Απρίλη του 2010, εργαζόμενοι - μέλη των ταξικών σωματείων του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής LIDL, προκειμένου να ενημερώσουν και να καλέσουν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση. Η δράση αυτή ενόχλησε τη μεγαλοεργοδοσία που άσκησε μήνυση ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.
Στη Βουλή, τα 7.5 εκατομμύρια δωράκι στον Ταβουλάρη απ' τον ιδρώτα των ναυτεργατών μόνοι τους δεν τα καταψήφισαν οι κομμουνιστές; Είχανε άραγε στο πλάι τους κανένα στέλεχος των "ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων της ΕΕ", κανέναν Βαρεμένο, κανέναν Συρμαλένιο, κανέναν Δρίτσα, κανέναν...Λαφαζάνη; Μπα, πού τέτοια τύχη!!!
Στο Δήμο Αριστοτέλη, μόνοι τους δεν είπαν στο λαό ότι δεν θα τον λυτρώσει απ' τη φυσική καταστροφή του τόπου του κανένας "επιχειρηματίας της χρονιάς", όταν "οι ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις της ΕΕ" του βάραγαν ταμπούρλα και τον έχριζαν απελευθερωτή και λυτρωτή της περιοχής; Μόνοι τους λέει; Κατάμονοι.
Σήμερα, μόνοι τους δεν είναι αυτοί στους οποίους κανείς μα κανείς δε ρίχνει "γέφυρες συνεργασίας" τη στιγμή που σε όλα τα άλλα κόμματα γίνεται της παρτούζας και δεν ξέρεις ποιον θα βρεις στο κρεβάτι του φασίστα ή του σοσιαλδημοκράτη; Μόνοι τους, τα είπαμε.
Κι εδώ που τα λέμε, φαντάζεστε κομμουνιστή με τέτοια παρέα; Ή με τέτοια; Ή με τέτοια;
Όχι. Υπάρχει μια μοναξιά λοιπόν, που είναι απαραίτητη. Που επιβάλλεται γι αυτόν που λέει το μεγάλο Όχι.
Υπάρχει μια μοναξιά που δίνει νόημα, μονάχα αυτή, στην συνύπαρξη των ανθρώπων, γιατί μονάχα αυτή στέκεται απέναντι στη βαρβαρότητα και τη φρίκη της λυκανθρωπίας.
Υπάρχει μια μοναξιά που μέσα της χωράει ο κόσμος όλος. Που χωρίς αυτήν, δεν υπάρχει πια κόσμος. Μονάχα αντικείμενα, σώματα, φθορά και θάνατος.
Αλλίμονο σ' αυτούς που τη φοβήθηκαν αυτήν την μοναξιά. Αλλίμονο σ' αυτούς που δεν την γνώρισαν. Κι αλλίμονο σ' αυτούς που την προδώσαν! Μέσα της ζει ο λαός. Μέσα της ζει ο λαός.



Πηγή: Lenin Reloaded

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν είναι μόνο θέμα αρχής για το ΚΚΕ να μην συμμετέχει σ' αυτή την ομάδα ή και θέμα στρατηγικής.Κι εξηγούμαι. Πριν απ' τις ευρωεκλογές το ΚΚ Ιταλίας αποκλείστηκε απ' τις ευρωεκλογές γιατί λεει δεν συμμετείχε σε ομάδα του ευρωκοινοβουλίου. Κι ενώ έγκαιρα είχε υποβάλει ένσταση γιατί συμμετείχε στην ίδια ομάδα με το ΚΚΕ η ένσταση αυτή απ' τη δημοκρατικότατη κυβέρνηση της Ιταλίας θα εκδικαζόταν μετά τις εκλογές.
Τώρα, πολύ σωστά το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σ' αυτή τη σφηκοφωλιά που συμμετέχει κι ο Σύριζα και άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και διάφορα κομμουνιστικά. Γιατί πλέον έχουν πεσει οι μάσκες και μόνο φιλολαϊκό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το μπλοκ. Οπότε διαχώρισε τη θέση του και είπε ότι δε θα συμμετέχει στην ομάδα αυτή. Βάζει όμως και κάτι άλλο. ΄Οτι θα δουλέψει ώστε διάφορα κομμουνιστικά κόμματα που συμμετέχουν στο ευρωκοινοβούλιο να αποσυνδεθούν κι αυτά απ' την παγίδα των ευρωσοσιαλιστών και ν' απαρτίσουν μαζί με το ΚΚΕ μια άλλη ομάδα. Δεν το βρίσκω καθολου άσχημη ιδέα. Και πιστεύω ότι το ΚΚΕ για να κάνει αυτή την κίνηση έχει δει κάποια δείγματα προθέσεων. Και το αστείο της υπόθεσης; Η Εφημερίδα των Συντακτών ανακοινώνοντας την είδηση εκφράζει την.... ανησυχία της ότι το ΚΚΕ απομονώνεται και δε θα μπορεί να ακουστεί ο λόγος του μέσα στην ευρωβουλή. Αμ, και μόνο που βάζει μια τέτοια ανησυχία η φιλοκομμουνιστική(χα,χα) εφημερίδα είναι σίγουρη ότι μια χαρά ενεργεί το ΚΚΕ.

Καλά, μπορεί να μην ισχύουν αυτά που λέω, αλλά μου αρέσει αυτή η προοπτική.

Σοφία