Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ


1. Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χαλανδρίου

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ - Παράρτημα Χαλανδρίου διοργανώνει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ στη μνήμη όλων των αγωνιστών που εκτελέστηκαν στην περιοχή που καλύπτει το Παράρτημα κατά την περίοδο της κατοχής, εκείνων που εκτελέστηκαν ή έπεσαν μαχόμενοι τους κατακτητές ή εξοντώθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα καθώς και όσων αγωνιστών μελών του Παραρτήματος «έφυγαν» μέχρι σήμερα.
Το Πολιτικό Μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιούνη και ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Χαλανδρίου (Γυφτόπουλου 2 και Γκίνη). Θα περιλαμβάνει και ομιλία-αφιέρωμα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (9 Μάη 1945) και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Αγωνιστών.
Καλούνται οι οικογένειες των νεκρών αγωνιστών, όλοι οι αγωνιστές και αγωνίστριες, φίλοι και φίλες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και, ιδιαίτερα, η νεολαία της περιοχής να συμμετάσχουν για την οφειλόμενη απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές/αγωνίστριες.

2. Αντάμωμα αγωνιστών στη Νάουσα

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) διοργανώνει, την Κυριακή 22 Ιούνη, την καθιερωμένη εκδήλωση - αντάμωμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων, απογόνων και φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, στη Νάουσα.
Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν διήμερη εκδρομή στη Νάουσα, για τη συμμετοχή στην εκδήλωση. Το πούλμαν θα ξεκινήσει το Σάββατο 21/6, ώρα 7.30 το πρωί. Για δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος) και στο τηλέφωνο 210-8222952 κάθε μέρα (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ. Τιμή συμμετοχής ανά άτομο 60 ευρώ (περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις με το πούλμαν και το ξενοδοχείο με το πρωινό).
Για τις άλλες περιοχές καλούνται τα κατά τόπους Παραρτήματα, ιδιαίτερα της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλίας, να οργανώσουν τη μετάβαση και συμμετοχή των αγωνιστών και φίλων στο χώρο της εκδήλωσης, στον πανέμορφο χώρο του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα. Τιμή συμμετοχής ανά άτομο 60 ευρώ σε 2κλινο (περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις με το πούλμαν και το ξενοδοχείο με το πρωινό).


3. Εκδήλωση για τον ΔΣΕ και τον Αρη Βελουχιώτη

Η ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ και τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ συνδιοργανώνουν, την Κυριακή 29 Ιούνη, το πρωί, εκδήλωση τιμής αρχικά στο μνημείο του ΔΣΕ για το Αρχηγείο Τζουμέρκων, που βρίσκεται στις Μελάτες της Αρτας και, στη συνέχεια, στον τόπο όπου έπεσε, κυκλωμένος από τους μοναρχοφασίστες, ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Αρης Βελουχιώτης, στο χωριό Μεσούντα της Αρτας. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, θα οργανωθεί λαϊκό γλέντι από την ΚΟ Αρτας.
Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ βάζουν πούλμαν από την Αθήνα, για τη συμμετοχή των αγωνιστών που το επιθυμούν στην εκδήλωση. Γιά δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος και στο τηλ: 210 8225407, ώρες πρωινές κάθε μέρα, εκτός Σαββατοκύριακου). Επίσης για δηλώσεις συμμετοχής από Αρτα στα γραφεία του ΚΚΕ και στο τηλέφωνο: 26810.73251.

Δεν υπάρχουν σχόλια: